Düzcespor haftasonu Çıksalınspor'la deplasmanda oynadığı maçı 1-0 kaybetmiş ve taraftarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Dün akşam ÖNCÜ TV'de canlı olarak yayınlanan Sportmence'de Antrenör Nedim Akbulut takım için çarpıcı analizlerde bulunarak Düzcespor'un neden kaybettiğini açıkladı.

Antrenör Nedim Akbulut haftanın süpriz sonucuna Düzcesporun imza attığını oynanan maçta özellikle ilk yarıda kırmızı lacivertli takımın pek varlık gösteremediğini söyledi. Akbulut, "Süpriz bizim Düzcespor maçında oldu. Ben böyle bir sonuç beklemiyordum. Çıksalınspor'da iyi takım ama Düzcespor kalitesini sahaya yansıtamıyor. Kaliteli bir ekip, kaliteli bir teknik heyet herşey iyi ama oyun mantalitesini sahaya yansıtamıyorlar. Bir ilk yarı seyrettik, olmaz böyle birşey. İlk yarı rakibin kalesine gidemedik. Rakip takım iki tanede net karşı karşıya gol pozisyonunu değerlendiremedi. Oyunda özellikle ilk yarıda oyun mantalitesi diye birşey yoktu. Paslaşma, alan boşaltma, aralara koşular yok ve dönen topları da alamadık. Defansımızdaki iki stoperimiz günlerinde olmasalardı, hakikaten çok büyük sıkıntı yaşayabilirdik" dedi.



Akbulut Düzcespor'un oyun içinde sahadaki eksiklikleri ve yenilen gol için "Aynı şeyleri bir daha yaşadık. Hatlar arasında müthiş boşluklar var. Çok rahat topla oynanıyor. Rakip aldığı her topla savunmanın üzerine gelebiliyor. Kanatlarımız sağ bekimiz ve sol bekimiz normalde oynayan futbolcular ama çok etkili değillerdi. Hücuma çıkmıyorlar, hücuma çıkmadıkları gibi defansta da kademe hataları yaptılar. Özellikle yenilen golde çok büyük bir kademe hatası vardı" dedi.



Akbulut ayrıca maç için genel olarak ilk yarı takımın oynadığı oyunla izleyenleri uyuttuğunu sahada istenilen hiçbir şeyin yapılamadığını söyledi. İkinci yarıda Celal Berber'in oyuna girmesiyle bir hareketlilik yaşansa da bunun sonucu değiştirmediğini dile getirdi.

 

HABER:Y. SEVER