Akbaş Düzcespor’un bu yıl çok iyi yönetildiğini ve şehre yeni bir heyecan geldiğini ifade ederek bu konudaki en büyük payın Başkan Mehmet Saygun belirtti. Akbaş uzun yıllar Düzcespor’un alt liglerde oynamasının ardından 3. lige çıktığını ve bu sene de takım olarak şampiyonluğu kıl payı kaçırdığını söyledi. Kongre sürecinde Mehmet Başkan’ın devam etmesinden yana olduğunu kaydeden Akbaş devam edip etmeyeceğini bilmediğini belirtti.

Bahattin Akbaş, “Düzce Belediye Başkanına sesleniyorum, böyle başkan bulamayız. Başkan Saygun cebinden büyük miktarlar ödemeyi bırakırsa Düzcespor belediyeye kalacak. O zamanda sizin ekibiniz Düzcespor’a daha fazla para harcayacak. Bu yüzden Mehmet Saygun’un devam etmesi gerekiyor.” dedi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in verdiği sözleri tutması gerektiğini belirten Akbaş, “bir tane daha Düzcespor yok” dedi.

Aydınpınarspor Genel Kaptanı Bahattin Akbaş, Düzcespor’un kurtuluşunun kurumsallaşma olduğunu söylerken Düzcespor’a  gelir getirecek yerlerin gösterilmesi gerektiğini ve Düzcespor’un kimseye bağlı olmadan sağlıklı bir şekilde kendisini yürütmesi için gereken yardımı vali, milletvekilleri ve Düzce Belediyesi’nin yapması gerektiğini belirtti. Bunların olmaması halinde Düzcespor’un sahipsiz ve kayyuma kalacağını ifade etti. Akbaş son olarak, “Düzce’de verilen her söz yalan dolan oluyor. Allah aşkına verilen sözleri bir tutun” diye konuştu.