Düzcespor şeytanın bacağını kırdı ve uzun bir aradan sonra kendi saha ve seyircisi önünde galip gelerek altın değerinde 3 puan aldı. 3. Lig 3. Klasman grubunda düşme hattını yakından ilgilendiren önemli maçta Düzcespor, kendi saha ve seyircisi önünde Maltepespor,u Kaptan Furkan’ın ayağından 83. dakikada kazandığı golle 1-0 yenerek son 5 haftaya rahat bir nefes alarak girdi. Belediye Başkanı İsmail Bayram, TSO Meclis başkanı Nusret Özsoy, Baro Başkanı Av. Ali Dilber, Belde Belediye Başkanları Osman Kılıç, Ali Soyer ve Yusuf Ercan Düzcesporlu yöneticiler ve çok sayıda taraftarın da izlediği maça Düzcespor başladı. İlk yarısı karşılıklı ataklarla geçen maçta daha istekli olan taraf Düzcespor oldu. Maltepe sporun kontra ataklarını başarı ile kesen Düzcespor ilk 45 dakikada aradığı golu bulamadı.
Maçın ikinci yarısı da karşılıklı ataklarla başladı. Maltepe spor zaman zaman bulduğu net pozisyonları gole çeviremedi. İki takım için de mutlak galibiyet gerektiren önemli müsabakada dakikalar ilerledikçe tansiyon yükseldi ve zaman zaman saha içinde istenmeyen olaylar da çıktı.
Maçta beklenen gol ise 83. dakikada geldi. Kazanılan serbest vuruşu kullanan kaptan Furkan düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını öne geçiren golü attı.
Düzcesporun golünden sonra Maltepesporlu oyuncular yedikleri golün de verdiği üzüntü ile zaman zaman agrasif tavırları ile saha içinde tartışmaların yaşanmasına neden oldu.
4 dakikalık uzatmanın ardından Maçta başka gol olmayınca Düzcespor kritik maçı 1-0 kazanarak 3 puanın sahibi oldu. Maç sonu sporcular tribünleri gezerek galibiyet sevincini doyasıya yaşadılar.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve protokol üyeleri maç sonrası soyunma odasına giderek teknik Direktör Alaattin Arslan ve futbolcuları tek tek tebrik ederek galibiyet sevincine ortak oldular.
Düzcespor'un da yer aldığı Üçüncü Lig üçüncü grupta haftanın toplu sonuçları;
Düzcespor-1 Maltepe-0
Kartal Belediye-3 Orhangazi-2
Ankara Demirspor-0 Keçiörengücü-1
Gölcükspor- 2 Kırıkkalespor-1
Bu sonuçlardan sonra oluşan puan durumu;
1 keçiörengücü.............53 puan
2 beylerbeyi.................44
3 gölcükspor................41
4 ankara demirspor.....38
5 düzcespor.................37
6 kırıkkalespor.............36
7 orhangazispor..........35
8 kartal belediye..........33
9 maltepespor..............30
Önümüzdeki haftanın maç programına gelince;
Keçiörengücü-Düzcespor
Maltepespor-Gölcükspor
Beylerbeyi- Kartal Belediye
Orhangazi-Ankara Demirspor