Düzcespor'un son yıllarda karşılaştığı sorunlar yüzünden bir türlü başarılı olamıyor. Geçtiğimiz sezon hasan aktürk başkanlığında başlanan sezonda başarısız sonuçların yanı sıra ekonomik kriz yüzünden Aktürk istifa etti ve ümit özmen başkanlık görevine başladı. Geçtiğimiz sezon yaşanan sıkıntılar ve sezonun son maçında Bursa Nilüferspor'la yapılan ve belkide Türk futbol tarihinde eşi benzeri olmayan gelişmeler sonucu Düzcespor'u canı kadar seven taraftarların inanılmaz hamle ve destekleriyle maçtan üç puanla ayrılışla birlikte ligde kalmayı başardık. Bu sezon başında kayyumlar, kongreler, istifalar, borçlar derken yine yönetici ve teknik heyet enflasyonu yaşandı.
Ortaya çıkan manzara ise şu anda yönetimsiz bir düzcespor. Bu Düzcespor ligde kalmak için Pazar günü oynayacağı gölcük maçını kazanmalı ancak bu nasıl olacak. Düzce'de oynanan son iki maçı kaybeden kırmızı lacivertlilerin Düzce'de puan kaybetme lüksleri kalmadı.
Mutlaka kazınılması gereken bu maç öncesinde sahipsiz kalan kulüpde futbolcular ne yiyor? ne içiyor? maça nasıl hazırlanıyor? öncelikle bunları bilmek ve görmek gerekiyor. Bu futbolculara sahipsiz olmadıklarını göstermek için öncelikli görev son haftalarda belli görüşmeler yapan Belediye Başkanı İsmail Bayrama düşüyor.
Başkan takımı yalnız bırakmamalı ve tesislerde ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra morallerini üst düzeyde tutmak için sık sık takımla buluşmalı ve bu arada yönetim kurulu oluşması veya geçtiğmiz yıl olduğu gibi gerekli maddi desteğin sağlanmasıyla birlikte gönüllülerden oluşacak bir kayyum heyetinin göreve gelmesi adına çalışma yapması bekleniyor.