Açıklamada, ‘çıkma mücadelesi veren takımların göz ardı edilerek, sadece düşme hattındaki takımların pandemi sürecinden etkilendiği öngörüsüyle alınan karar adalet, eşitlik, hakkaniyet ilkelerine aykırı’ olduğu savunuldu.

Açıklamada şu ifadeler verildi: “Bursaspor Kulübü 2019-2020 sezonunda mücadele verdiği TFF 1’nci Lig’de taraftar desteği en çok olan takımların başında olup, pandemi sürecinden en çok etkilenen Kulüp olmuştur. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu’nun almış olduğu bu karar neticesinde, Bursaspor Kulübü olarak Ulusal ve Uluslararası tüm hukuki yollara başvuracağını ifade ederken Akhisarspor kulübü de aynı yollara başvuracağını belirtti.

DÜZCESPOR NE YAPSIN

Türkiye liglerinde en fazla zarar gören Düzcespor oldu. Düzcespor’un sahipsiz kaldığı bir kez daha ortaya çıktı. Düzcespor’un yeni sezonda daha da iyi bir takım olacağı ve kimseye muhtaç olmadan bir üst lige çıkacağının hesaplarının yapıldığı öğrenildi. Düzcespor’un bayramdan sonra transferlere başlayacağı ve nokta atış transferler ile yeni sezonu 15 Ağustos 2020 tarihinde açmasının beklendiği bilgisine ulaşıldı.