Eğer düşen takımın oyuncusu olmamak için Düzcespor takımını kümede bırakmaları oyuncular adına iyi olacaktır. Düzcespor bal ligine düştüğünde oyuncuların ömür boyu unutamayacağı biz takımı küme düşürdük cümlesini her zaman kendilerinde soru işareti olarak göreceklerdir. Bu yüzden son beş hafta alacağı maçlarda kenetlenmeli düşen oyuncu posizyonundan takımı çıkarmalıdır yediğiniz ve ailenizin yediği ekmek helal olması için Düzcespor kulübünü kümede bırakmalısınız yoksa ömür boyu ızdırap ve vijdan azabından uykularınız kaçacaktır. Düzcespor takımını kümede bıraktığınızda yıllarca bu anılarınızı çocuklarınıza ve Teknik adam olduğunuzda oyuncularınıza anlatacaksınız ilk önce kendi aranızda toplanın kenetlenin tek yumruk olun ve çıkın aslanlar gibi oynayın unutmayın düşen takımın oyuncusu hiçbir zaman olmayın. Şunları yapmaya çalışın;

1.Hazırlık

İyi bir uyku çektiğinizden, doğru yiyecekleri yediğinizden ve eşyalarınızın maçtan uzun zaman önce hazırlandığından emin olun. Tekrar etmekte fayda var: Hazırlanmayı başaramazsanız başarısızlığa hazırlanırsınız.

2- Maç öncesi yüksek sesle müzik dinleyin

Müzik yoğunluk seviyenizi artırır ve kalp atış hızınızı maç esnasındaki seviyeye taşır. Bütün takımın bildiği veya aşina olduğu bir parça seçin. Rakip takım duvarlardaki titreşimleri hissettiğinde tamamen hazır bir takıma karşı oynayacaklarını anlayacaktır.

1-  3-Sesiniz yüksek çıksın

Yüksek sesle ve pozitif konuşmak maça hazır hissetmenizi sağlayacak hormonlar salgılamanıza yardımcı olur. Futbol bir takım sporudur; her futbolcunun birlik duygusunu ortaya çıkarabilirseniz rakibin kolayca yılmasını sağlarsınız.

4- Suratınız hırsınızı yansıtsın

Kazanma arzunuz, hırsınız ve iradeniz suratınızdan okunsun. Kimse izniniz olmadan kendinizi zayıf hissettiremez; kimseye bu fırsatı vermeyin. Rakibiniz gözlerinizin içine baktığında bir erkek mi yoksa bir tavuk mu görecek?

5- Vücut dili

"Savaş veya kaç" teorisi zor bir durumda birisinin ya mücadele edeceği ya da kaçacağını ifade eder. Rakibinizin ikincisini yapmasını garantilemek için olabildiğince baskın davranın ve cesur olun. Başınız havada, omuzlarınız dik ve göğsünüz önde olsun.

6- Kendinizi gaza getirin

Neyi başaracağınızı ve bunu nasıl yapacağınızı kendinize hatırlatın. Yaşı geçmişlerin yaptığı gibi 20 metreden şut çekme hatasına düşmeyin. Bunun yerine, sürekli pas yapmaya ve maç başlar başlamaz bunu tekrar edeceğinize kendinizi alıştırın.

7- Santra öncesi takımı toplayın

Son dakikada yapılan bir takım konuşması herkesin kendi rolü ve sorumlulukları konusunda emin olmasını sağlayacaktır. Dahası, rakibin gerilmesine ve sizin aktif onlarınsa reaktif olduklarını düşünmelerine neden olacak.