Düzcespor Spor Toto 3.Lig’in 1.Haftasında Zonguldak Kömürspor’la Düzce 18 Temmuz Şehir Stadyumu’nda karşılaştı. Düzcespor karşılaşmaya kalede İbrahim savunmada Ünal, Umut, Furkan ve Zihni orta sahada Alperen Celal Hakan Burak ileride Murat Aydın ve Murat Akgül on biriyle başladı. Düzcespor’un on birinde 6 yeni transfer ilk kez taraftarın önünde çıktı.

Müsabakada Düzcespor’un golleri 6.dakikada yeni transfer Murat Akgül ve 52.dakikada golcüsü Murat Aydın’dan geldi. Konuk takım Zonguldak Kömürspor’un golleri 9.dakikada penaltıdan Berkan, 61.dakikada Harun Torun ve 75.dakikada Turan Yılmaz attı. Zonguldak temsilcisinde kaleci Ferdi 59.dakikada kırmızı kart gördü.

Düzcespor taraftarının ilgi gösterdiği karşılaşmada tribünlerin büyük bölümü doldu. Mücadele öncesi şehitler için statta saygı duruşunda bulunurken kapalı tribünde Türk bayrağı açıldı. Renktaşların maçında ev sahibi İlk düdükten itibaren taraftarının da büyük desteğini arkasına alarak ilk saniyelerde rakip kalede önemli bir gol fırsatı yakalasa da pozisyon golle sonuçlanmadı.
Maçın ilk dakikalarından itibaren rakip yarı sahada oynamaya çalışan Düzcespor’da kaleciyle karşı karşıya kalan yeni transfer Murat Akgül skoru 1-0 yaptı. Üstünlük sayısının hemen ardından çabuk toparlanan konuk ekibin atağında Düzcesporlu Hakan’ın ceza sahası içerisinde Kömürsporlu Berkan’a yaptığı müdahaleye hakem penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Berkan maça beraberliği getirdi. Skora dengenin gelmesinin ardından her iki takımda ilerleyen dakikalarda zaman zaman rakip kaleyi yokladı. Temponun düştüğü oyunun devamında ilk yarının son dakikalarında, Zonguldak Kömürspor’un bir atağında top direkten dönünce devre 1-1 berabere sona erdi.

Düzcespor mücadelenin ikinci devresine ilk yarıda olduğu gibi hızlı başlayan takım oldu. 52.dakikada geçen sezon takıma golleriyle büyük katkı sağlayan golcü Murat Aydın, yeni sezona da golle başladı ve yeniden Düzcespor’u öne geçirdi. 59.dakikada Zonguldak ekibinin kalecisi Ferdi kale arkasında bulunan top toplayıcı çocuğu tekme atınca hakem tarafından kırmızı kartla oyun dışını gönderildi. On kişi kalan kırmızı lacivertli konuk takım, iki dakika sonra Harun Torun’la maça yeniden beraberliği getirdi. 75.dakikada Turan Yılmaz takımını mücadelede ilk kez öne geçirdi. Kalan sürede Düzcespor maçı çevirmek için tüm hatlarıyla rakip kalede gol arasa da başarılı olamadı ve sezonun ilk maçından puansız ayrıldı.

Haber:Y.SEVER