Mevcut yönetimin daha fazla yıpranmaması ve Düzcespor' a bu aşamadan sonra yeteri kadar faydalı olunamayacağı düşüncesiyle alınan kararla kongreye gidiliyor. 17 Kasım'daki kongre tarihine 12 gün gibi kısa bir süre kalırken, Düzcespor' u şampiyonluğa götürebilecek güçte bir ekibin ortaya çıkması umut ediliyor. Hasan Aktürk Başkanlığındaki yönetimi destek anlamında yalnız bırakmayan Vali Bülent Kılınç ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş' in yeni yönetime de ön ayak olması isteniyor.

Önceki dönemlerde olduğu gibi, Düzceli iş adamlarının çağrı ya da rica üzerine değil kendi istekleriyle bu göreve talip olmaları beklenirken gelmiş geçmiş bütün yönetimlerde görev alanlar arasında yaşanılan uyumsuzluk iddiaları, yönetimlerin görevi bırakmasından sonra ortaya çıkmış, yaşanılan olumsuzluklar hep başkalarına mal edilmişti. Düzcespor' da şimdi iyi bir yönetim oluşturularak takımı her konuda sırtlayacak kişilerin göreve gelmesi, eski başarıların yeniden kazanılması doğrultusunda en büyük adım olacak.

Camia içinde yapılan söyleşilerden alınan duyumlar ise, Düzcespor' daki eksiklikler ve yapılması gerekenler hakkında Hasan Aktürk' ün yeni yönetime elinden gelen desteği vereceği yönünde. Şimdi bütün gözler 17 Kasım' da yapılacak olan kongreye çevrildi. Düzcespor' un hangi ellere teslim edileceği ve takımın ne kadar sahiplenileceği yapılacak kongre de belli olacak.