Düzcespor yönetim kurulu bütün yetkiyi menajer Ersin Veli, Ümit Aydemir ve Mehmet Dayan’a verdiği ve tüm transferlerin bu menajerler vasıtası ile yapılması konusunda anlaşma sağladığı iddia adildi. Asırlık çınar Düzcespor’da ilk kez yönetimin menajerlere yetki verdiği iddia edilirken 2017-2018 futbol sezonunda gizli yapılan menajerlik anlaşmalarında oyunculara yüksek rakamlar verilip Düzcespor borçlanmıştı.
İddiaya göre son yapılan kaleci transferinde son iki sezonda 13 maça çıkan kaleciye 270 bin TL vermesi bardağı taşıran  son damla oldu.

Bundan sonra yapılacak transferde ise bu yetkinin Teknik Adam Cüneyt Biçer ve transfer komitesinde olması eğer tam tersi olmaması halinde 5 milyon borcu olan Düzcespor’un bu borçların daha da yükseleceği konuşulmakta. 2017-2018 futbol sezonunda Düzcespor’un kalesini başarılı bir şekilde koruyan Çağrı’nın daha düşük bir rakamla neden anlaşılmadığı eleştiri konusu olurken transferde yüksek rakamların Düzcespor’u bataklığa sürükleyeceğini aksi taktirde çıkılmaz bir hale sokacağı belirtiliyor.

Bir başka iddia ise Düzcespor daha önceki yıllarda menajer Ersin Veli’nin getirdiği oyuncunun takıma bile giremediği daha sonra Düzcespor bu oyuncu ile yollarını ayırıp zarar ettiği bilinmekte denildi.