3.Ligde sancılı geçen ilk sezonun ardından Düzcespor’da kongre süreci yaşanıyor. Haziran ayının ilk haftasında yapılması hedeflenen kongrede, seçimin yapılması için gerekli olan çoğunluğun sağlanması Düzcespor’un yeni sezon planlanma sürecinde vakit kaybını engelleyecek.  

Kongrede seçim için gerekli olan çoğunluğun sağlanamaması halinde ise süreç Haziran ayının sonuna kadar uzayacak. Kongrede yeni yönetimin kim olacağı ise belirsizliğini koruyor. Düzcespor’da geçen sezonu Başkan olarak geçiren Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz’ın yerine Düzce’de belli bir kesimin beklenti içerisinde olduğu sivil bir yönetimin elini taşın altına koyup koymayacağının netleşmesi ise kongreye kadar zor görünüyor.

Geçtiğimiz sezonun kongresini geç yapan Düzcespor yaşanan gecikmenin sancısını sezon içerisinde yaşadı. Teknik ekip ve oyuncular mevcut şartlarda takımın lige tutunması için büyük stres altında kaldı. Kongrenin zamanında yapılması halinde ise transfer ve yapılanma açısından zaman kaybı yaşamayacak olan Düzcespor, ekonomik anlamda daha rahat adımlar atabilecek. Kongrenin Haziran ayı sonuna kadar sonuçlandırılamaması halinde transfer süresi daralacağı için yönetimin eli kolu bağlı kalacak. Maliyeti uygun ve kaliteli futbolcuların bulunmasında zorlanacağı gibi iç transferde de kafalardaki soru işaretleri devam edecek.U21 kategorisinde mücadele eden futbolcular ile 3.lig ve 2.lig play off müsabakalarını takip edilmesi yönetimin transferdeki elini güçlendirecek.  

Öte yandan Düzcespor’da geçen seneden birçok oyuncu kiralık olarak ve bir yıllık sözleşmesi var. Takımda 2 yıllık sözleşmesi olan 3 oyuncu kaldı. 

Spor servisi