Düzcespor'a destek vermek amacıyla dün akşam ÖNCÜ TV ekranlarında yayınlanan “Sportmence “ programında takım için yardım toplandı. AK Parti Düzce Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay'ın kampanyaya beklenen desteği vermedikleri görüldü. Cuma gününe kadar Federasyona ödemesi gereken 60 bin TL'yi sağlayabilmek için başlatılan kampanya çerçevesinde Son Nokta programına katılan Düzcespor Kulüp Başkanı Ümit Özmen, Amatör Spor Kulüpler İl Temsilcisi Erdoğan Bıyık, Futbol il Sorumlusu Bayram Ali Kubilay ve Düzce Sporunu Kalkındırma Vakfı Başkanı Selahattin Kudu ile birlikte programa canlı bağlantıyla katılan Düzceli iş adamlarından bağış toplandı.

Programa bağlanan AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, “Kulüp halinde Ankara'ya gelinsin, burada sorunlarımıza çare arayalım.” deyince, canlı bağlantıya katılan Düzceli bir vatandaş, “ Biz oylarımızı Ankara'da mı verdik. Niye Düzcespor'a sahip çıkılmıyor.” diyerek tepkisini dile getirdi. Telefonla programa katılmayacağını bildiren AK Parti Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun ardından ise Belediye Başkanı Mehmet Keleş canlı bağlantıya alındı. Keleş, “ Düzcespor için 60 bin TL toplanamıyorsa yazık. 10 bin TL benden olsun. Ancak eğer tamamı toplanamazsa bir şekilde paranın tamamını toparlarız.” şeklinde konuşarak, Düzcespor'un 60 bin TL için ligden düşmesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Bağış Kampanyasına katılan AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı İsmail Bayram ise, “ Düzcespor bizim için bir değerdir. Düzcespor'u feda edemeyiz.” diyerek, 5 bin TL bağışta bulundu. Kampanya için bağlantıya Ankara'ya giderken yoldan katılan MHP Düzce Belediye Başkan adayı Ömer Küçük ise, “ Üzerimize düşeni ve yakışanı yaparız.” dedi. SP Düzce Belediye Başkan adayı Selahattin Aydın ise canlı bağlantıya katılarak, “ Ben başta Sakarya olmak üzere Düzcespor için futbolcu arayışı içine girerim. Federasyon ile görüşerek sorunların ortadan kalkması için çalışırım.” diyerek, maddi yardımın yeterli olmayacağını dile getirdi.

Sportmence programına katılarak Düzcespor için bağışta bulunan işadamları ise şöyle:

Mustafa Duman 5 bin TL

Ali Günaçtı 250 TL

Abdulkadir Abat 500 TL

Ömer Kaya bin TL

Sıtkı Öztürk 100 TL

AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan ise programa katılarak , yaptığı bir işe karşılık alacağı olan 4 bin 500 TL'nin Düzcespor Kulübüne aktarabileceğini söyledi. Bağış Kampanyasına Düzcespor Yönetimi'nden kimsenin katılmaması ise dikkat çekti.