Düzcespor'un ekonomik olarak en zor günlerinde elini taşın altına koyup takımın lige katılmasını sağlayanlardan bir tanesi olan ve yaptığı bunca çalışmalara rağmen yinede bazı kesimlerin acımasız eleştirilerine maruz kalan Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu bir hamle daha yaptı ve Futbol Federasyonundan 100 bin TL para aktarılmasını sağladı.
Takımın Futbol Federasyonuna geçmiş yıllardan kalan borçları yüzünden lisans işlemlerini yaptırması için gerekli olan 300 bin liralık teminat mektubunun temin edilerek Futbol Federasyonuna yatırılmasını sağlayanlardan bir tanesi olan ve Düzcespor'un ekonomik sıkıntılardan kurtulması için sürekli çalışmalarda bulunan Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu daha önceden Futbol Federasyonuna verilen tesis projelerinin takipcisi oldu ve yaptığı sıkı çalışma sonucunda paranın Düzcespor'a aktarılmasını sağladı.

Konuyla ilgili bilgiler veren Düzcespor Kulübü Başkan Yardımcısı Suat Öztürk, “Sayın Milletvekilimize çok teşekkür ediyoruz. Bu zor günümüzde çok önemli bir kaynak aktarımı yaptı. Yeni transferlerin işlemleri ve teminat mektubuyla ilgili ödemeleri yapmak için Futbol Federasyonunda bulunuyoruz. Sayın Vekilimizin türlü zorluklara rağmen aktarımını sağladığı 100 bin TL yazısı kulübümüze geldi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu destekler bizim çalışma şevkimizi artırıyor. Bu zor günlerde kulübümüze sahip çıkan büyüklerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Öztürk, ayrıca “Federasyona yatırılması gereken paranın 105 bin TL Belediye Başkanımız İsmail Bayramın katkılarıyla temin ettik ve Federasyona yatırıyoruz. Bu konuda bir sorunumuz kalmadı. Hem borcumuzu veriyoruz, hem de lisans işlemlerimizi yapıyoruz” dedi.