Futbolda istenmeyen fakat sık sık yaşanan şiddet olayları bu hafta sonu oynanan maçlarda yeniden baş gösterdi. Düzcespor’un ligin ikinci yarısının açılış maçında İstanbul’da oynadığı Silivrispor mücadelesinin bitiş düdüğüyle birlikte sahada ve tribünlerde istenmeyen şiddet olayları yaşandı.
0-0 biten maçın ardından Silivrispor taraftarları Düzcespor Teknik Sorumlusu İskender Eroğlu’nu taş yağmuruna tuttu. Silivri Stadının hoparlöründen Eroğlu’na yönelik yapılan anonslar yaklaşık bin kişilik ev sahibi taraftarını kışkırtıldı. Düzcespor ekibi soyunma odası yolunda rakip yönetim ve teknik heyetin sözlü sataşmalarına maruz kaldı.

Tünel girişinde statta görevli bir top toplayıcısı Düzcespor kalecisi Salih Şenbaş’a çakıyla saldırdı.


(Kaleci Salih'e saldırı anı)
Kaleci Antrenörü Seçkin Asuk darp edildi. Emniyet güçleri olayları yatıştırmakta güçlük çekti. Sahadaki arbede soyunma odası koridorlarında sürdü. Düzcespor Teknik Sorumlusu İskender Eroğlu, Kaleci Antrenörü Seçkin Asuk soyunma odası koridorlarında fiili saldırıya uğrayarak darp edildi.

Düzcespor kafilesi stattan geniş güvenlik önlemleri altında ayrıldı.

Hakeme saldırdı
Futbol sahasındaki bir başka şiddet olayı da Düzce 1. Amatör Lig B Grubu'nda oynanan Altunçayspor-Kirazlıspor karşılaşmasında yaşandı. Akçakoca Şehir Stadında oynanan müsabakanın 70. dakikasında hakem Kemal Göksu, Altunçayspor oyuncusu Oğuzhan Şen'in rakibine yaptığı hareketi faul olarak değerlendirince karara itiraz eden futbolcu önce sözlü sonra da hakemin üzerine yürüyerek tepki gösterdi. Hakeme darp girişiminde bulunan futbolcu, takım arkadaşları ve polis tarafından engellendi.
Futbolcular ve polis tarafından sakinleştirilen Oğuzhan Şen kırmızı kart görerek oyundan atıldı.