Canlı olarak yayınlanan Sportmence porgramına konuşan ASKF Başkanı, Futbol İl Temsilcisi, TÜFAD Başkanı, TSYD temsilcisi ve Düzcespor eski Başkanı ile Spor yazarları Düzcespor'a zarar verenlerin ayıklanması gerektiğini bundan sonrası içinde yönetimin etrafında birleşip takamın başarısı için tek yumruk olunması gerektiğini söylediler. Pazartesi akşamları canlı olarak yayınlanan Hasan Kaya'nın hazırlayıp sunduğu Sportmence programının stüdyo konuğu Türkiye Faal Futbol Antrönörleri Derneği Düzce Şubesi Başkanı Mustafa Yıldırım katıldı. Ayrıca canlı telefon bağlantısı ile katılan Düzcespor eski Başkanı ve Spor yazarı İhsan Çetin, Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Saim Yılmaz, Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Bıyık ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Düzce İl Temsilcisi Erol Tayhan Düzcespor Beylerbeyi maçında yaşanan olaylar hakkında camialarının ve kendilerinin görüşlerini bölge halkıyla paylaştılar.
Öncelikle Düzce'in gözbebeği Düzcespor'un yaşatılması gerektiğinin altını çizel başkanlar yaşanan olayların Düzce'ye hiç yakışmadığını ve Düzcespor'u baltalamaktan Başka bir şey olmadığını söylediler. Mustafa Yıldırım "takımımız çok gol kaçırdı ve trübün baskısını kaldıramayan futbolcular oyundan düştüler rakip takımda bunu iyi değerlendirince goller geldi ancak her ne olursa olsun Düzcespor'a zarar verenlere prim tanınmamalı. Yönetim bırakırsa bu takım küme düşer herkes birlik olmalı yönetimin devam etmesi için destek vermelidir" dedi.
Eski başkanlardan İhsan Çetin ise "sırf bir iki kişi istemiyor diye kimse Düzcespor'a küsmemeli. Böyle bir olay Düzcespor tarihinde olmamıştır. Ne demek koltukları söküp protokol trübününe atmak. O kişiler bu takmımın lige katılmasını sağladı orada Düzce'yi yönetinler geçmişte kulübe hizmet edenler ve gelecekte hizmet edecekler oturuyor. Bu insanlara küfür edip olayları çıkartanları gerçek Düzcespor taraftarları iyi biliyor. Emniyette biliyor. Bu nedenle hem taraftarlarımız hem Emniyet ekipleri bunca yanlışa hakarete izin vermemeliler ve trübünler temizlenelidir.
Yönitimde devam etmelidir. Çünkü bu gün bölünmek değil birleşmek zamanı" dedi.
Düzce ASKF Genel Başkanı Erdoğan Bıyık ise "burada siyaset yok hemen her görüşten insanların ortak sevgilisi Düzcespor'a bu kadar zarar verilmesine kimse izin vermemelidir. Sözde Düzcespor'u sevdiğini söyleyenlerin sevgisine ihtiyacı yok bu takımın. Çünkü bu takımın 43 yıldır şanıyla şerefiyle birlik olup destekleyen ve başarıdan başarıya koşmasını sağlayan sağ duyulu ve kimin ne olduğunu çok iyi bilen onbinlerce taraftarı var bu takım maçlarda olay çıkartan üç beş kişinin oyuncağı değildir. Yönetimde devam etmeli bizlerde. Spor taban birlikleri ve amatör camiia olarak sonuna kadar yönetim kurulu ve Düzcesporumuzun yanındayız" dedi.
Futbol İl Temsilcisi Saim Yılmaz bu olaylar spor ahlakına ve kültürüne yakışmayan ve Düzcesporumuza zarar vermekten başka bir şey değildir.
Düzcespor kimsenin tekilinde değil Vali, Milletvekili, Belediye Başkanı, yönetim kurulu takımın başarısı için mücadele veriyorlar. Ancak bir iki kişi trübünleri kışkırtıp protokol trübününe hakaret etmeye koltuk atmaya hakkı yok. Bu olayları başlatanları ve tahriklerde bulunanları herkes tanıyor Emniyet Müdürlüğü mevcut tedbirlerini artırmalıdır. Kulübe zarar verenleri Emniyet ekipleride çok iyi tanıyorlar. Bu nedenle trübünde çıkan olayları önlemek hiçte zor değil. Herkes iyi düşünmeli Düzcespor Düzce'nin takımı ve her Düzceli'nin bu takımın başarısı için destek vermesi trübünleri yakanları olayları çıkaranları aralarından ayıklamaları gerekiyor" dedi. Türkiye Spor Yazarları Derneği Düzce Şubesi Başkanı Erol Tayhan ise "çıkan olayları ibret ve hayretle seyrettim ve bir Düzceli ve Düzcespor'lu olarak utandım.
Düzcespor tarihine kara bir leke olarak geçen bu olayları çıkaranları şiddetle kınıyorum. Trübünlerin birbirine girmesi protokol trübününe koltukların atılması bunlar Düzce'ye yakışan hareketler değil bu tür hareketleri başlatanları herkes gördü bizlerde gördük. Taraftarları kışkırtıp olay çıkaranların maçlara gelmemesi, Eemniyet ekiplerininde gerekli hassasiyeti göstermesi lazım. Düzcespor kimsenin tekelinde değil. Yönetimde devam etmeli ve takımın ligden düşmemesi için yapacağı çalımalara sonuna kadar destek vereceğimizi sağduyulu taraftarların birilerinin dolduruşuna gelmeden yönetime ve takıma sahip çıkmalarını bekliyoruz" dedi.
Stüdyo konuğu TÜFAD Başkanı Mustafa Yıldırım Düzcespor Düzce'nin sembolu ve sağcısı solcusu herkesin birleştiği tek ortak tutkusu herkes Düzcespor'a sahip çıksın maddi manevi destek verme adına tek yumruk olmalıyız. Aksi halde bu takım hiç kimseye yar olmaz ve küme düşer bununda kimseye bir yararı olmaz dedi.