Lige eksik hazırlanan ve takımın başından bir de zehirlenme olayı geçen Düzcespor, ligin ilk hafta karşılaşmasında yönetimde maddi sıkıntılar yaşayan ve herhangi bir transfer yapamayan Uşakspor’la karşı karşıya geldi. Lige PAF takımla başlamak zorunda kalan Uşakspor, seyirci ve saha avantajını değerlendirmek istediyse de Düzcespor’a karşı başarılı olamadı.

Düzcespor Teknik Direktörü Bülent Topuzoğlu maç hakkındaki değerlendirmesinde “Ligin ilk 3-4 haftasının çok zor geçeceğini biliyorduk. Uşak’ta da hayli zor bir maç oynadık. Rakip çok genç ve koşan bir ekip. Fakat rakip maçı çirkinleştirmek adına çok uğraştı. Her pozisyonda yerde yattılar, çok sert ve isteksiz oynadılar. Gol yememeye oynadılar ve spora yakışmadı” dedi.

Maçta çok fazla gol pozisyonları bulmalarına rağmen gol anlamında beceriksizlik yaşadıklarını belirten Topuzoğlu, “İstatistik tutturduk. 24 net gol pozisyonuna girmişiz ve bunların 13 tanesi kaleciyle karşı karşıya. Bu pozisyonları değerlendirebilmemiz lazım. Kaleci Savaş ve Abdullah hariç maçta oynayan tüm oyuncularım gol pozisyonuna girdiler fakat gol ancak 90+2’de geldi. Allah yüzümüze güldü, emeklerimizin karşılığını aldık” ifadelerini kullandı.

Ankara Pursaklarspor’un çok ciddi bir rakip olduğunu söyleyen Bülent Topuzoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyespor ve Ankaragücü takımlarının oyuncularından oluşan bir ekibe karşı oynayacaklarını ve bu maçta takımına güvendiğini ifade etti. Bu maçta Düzceli sporseverlerin takım kazansa da kazanmasa da Düzcespor’u desteklemeleri gerektiğini dile getiren Topuzoğlu, Perşembe günü oynanacak olan maçta Düzceli sporseverlerin stadı tıklım tıklım doldurarak kendilerine destek olacaklarını düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Düzcespor 11 Eylül 2008 Perşembe günü ligin güçlü takımlarından Ankara Pursaklarspor ile Düzce 18 Temmuz Stadı’nda karşı karşıya gelecek.