İstifalar ilk kez Hasan Kaya'nın sunduğu Sportmence Programında duyuruldu. Programa konuk olan Düzcespor Eski Başkanı İhsan Çetin, canlı yayında Düzcespor teknik heyetinin görevden ayrıldığını söyledi.
Süper amatörde şampiyonluğun tek favorisi kırmızı lacivertlilerde gelen iki istifa şaşkınlık yarattı.

 

Özgür Oral, Adnan Özel ve Cengiz Yılmaz 'ın basın açıklaması ise şöyle;

“Düzcespor Yönetim Kurulu kararı ile 2013-2014 sezonunda Düzcespor Teknik kadrosu olarak görevlendirildik. Sezon başı transferler ve hazırlık dönemi dâhil 6 aylık çalışma ve 19 haftalık bir maç periyodunda takımımızın başında bulunduk.
Son 6 haftaya gelindiğinde, tüm müsabakalarımızı kazanarak lider, en yakın rakibimizden 15 puan önde, şampiyonluğu garantilemiş ve finale endekslenmiş bir pozisyondayız.
Ancak yaşanan bazı tatsız olaylar sonucunda, kulübümüzün menfaatleri ve şampiyonluk yolunda zarar görmemesi adına, gururla sürdürdüğümüz Düzcespor'daki görevimizden ayrılıyoruz.
Görev yaptığımız süre içerisinde bize destek olan, yanımızda olduğunu hissettiren herkese teşekkür ediyor, yaşayan sürecin takdirini kamuoyuna bırakıyor, yeni dönemde Düzcesporumuza başarılar diliyoruz. Saygılarımızla ...”