Düzcespor Teknik Sorumlusu Murat Şenvardar'ın Belediye Başkanı Mehmet Keleş'ten istediği oyuncuların kulübe maliyetinin 100-150 bin TL düzeyinde olduğu öğrenildi. Şenvardar'ın geçen sezondan 5 oyuncunun takımda kalmasına yönelik rapor verdiği iddia edildi. 3.Lig'de takımların bütçelerinin ortalamasının 1 milyon TL civarında olduğu biliniyor. Şenvardar'ın listesinin toplam maliyeti, bu durumda bir 3.Lig takımının yıllık maliyetine göre yaklaşık üç katı bir tabloyu ortaya çıkarıyor.

Şenvardar'ın isteklerini dinleyen Başkan Mehmet Keleş'in “Hocam biz sana döneriz” şeklinde yanıt verdiği öğrenildi.

MİNİ YORUM

Alınan bilgiler doğrultusunda 3.Lig'in önümüzdeki sezon sonu statü gereği kaldırılabileceği 3.Lig'de mücadele eden takımlardan TFF'nin mali kriterleri sağlayan takımların 2.lige alınacağı söylemleri dile getiriliyor. Düzcespor'un geleceği soru işaretleriyle dolu olan 3.Lig'de, öncelikle futbola ve başarıya susamış, 3. Lig'i iyi bilen, portresi ve vizyonu geniş bir Teknik sorumluyla anlaşması kulübe fayda sağlayabileceğinin düşüncesi kamuoyunda hakim. Düzcespor'un gelecek sezonlarda başarılar kazanarak Başkan Keleş'in koyduğu Süper Lig hedefleri doğrultusunda ilerlemesi için tesisleşme si büyük bir önem taşıyor.

Yapılacak tesislerin yanına çim saha ve suni saha yapılması ve alt yapıda her kategorinin başında bir antrenör olması gerekiriyor. U liglerinde çok yetenekli oyuncular mevcut. U-13, U-14 liglerinde yetenekli oyuncuları bir araya getirip Düzcespor çatısı altında toplandığında 13-14 yaşındaki oyuncu gruplarına 5 sene sonra Düzcespor forması giydirebilir.