7.hafta mücadelesinde Düzcespor kendi sahasında Çatalcaspor’u ağırladı. Geçen sezon play-off mücadelesinde yaşananlar nedeniyle derbi havasına bürünen mücadele öncesinde emniyet güçeri geniş güvenlik önlemleri aldı. Rakip takım taraftarları maça alınmazken soğuk ve yağışlı hava Düzcespor taraftar sayısını da etkiledi.


Karşılaşmayı Düzce Belediyesi’nin çiçeği burnunda başkanı Dursun Ay, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve Düzcespor Başkanı Cihat Algün birlikte takip etti.

Düzcespor karşılaşmaya kalede Çağrı, savunmada Bedri-Burçak-Tayfun-Zihni, orta sahada Oktay-Çağrı-Buğra kanatlarda Serhat-Furkan ve ileride Muzaffer 11’i ile başladı.

Karşılaşmaya istekli başlayan Düzcespor rakibini kendi sahasına hapsetmesine rağmen net gol pozisyonu bulmakta oldukça zorlandı. Rakip Çatalcaspor ise savunma kontraatakla etkili olmaya çalıştı. İlk yarının ortalarına doğru oyunda denge saplandı ve tempo oldukça düştü. Yağmur nedeniyle ağırlaşan zemin iki takım oyuncularını da oldukça zorladı. 36.dakikada ilk yarının en net pozisyonu yaşandı. Düzcespor’un bir topu direkten döndü. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda da tempo oldukça düştü. Özellikle 70.dakikadan sonra Çatalcaspor oyuncuları her pozisyonun ardından kendilerini yere atarak zamana oynamaya başladı. Defalarca tekrarlanan sakatlıklar Düzcespor taraftarlarını çiledn çıkardı ve 85.dakikada sahaya yabancı maddeler yağdı.

Karşılaşmada 90.dakika oynanırken Düzcespor’da Serhat kaleci ile karşı karşıya kaldı yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Düzcespor’u 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın sonuna 5 dakika eklendi. Uzatmalarda gol gelmeyince Düzcespor sahadan 3 puanla ayrıldı.


Bu galibiyetle birlikte Düzcespor puanını 10’a yükseltti. Düzcespor gelecek hafta deplasmanda Bayrampaşa ile karşılaşacak.