Ligin son maçına kadar amatör kümeye düşme korkusu yaşayan Düzcespor ligde kalmayı başardı ancak önümüzdeki sezon için tedbir alınmaması halinde, yine aynı korku ve stres yaşanacak. Sezonun ortasında, yönetimin ve alacaklarından dolayı futbolcuların yarıyolda bıraktığı Düzcespor, alınan futbolcuların son haftalarda ancak gösterebildiği iyi performanla amatör kümenin kapısından döndü. Düzcespor alelacele aldığı oyunculardan istediği verimi alamadı..

Genelde dışardan alınan oyuncular istenilen performansı gösteremezken alt yapıdanda gerekli destek sağlanamadı. Sonm günlerde spor camiasında sık sık konuşulur hale gelen, önce alt yapıdan oluşturulacak olan oyuncuların yetiştirilerek Düzcespor'a kazandırılması konusu, hayata geçirilmesi halinde dışardan oyuncu alınmasına gerek kalmayacak. Önce Düzcespor'a kazandırılacak oyuncuların, dahada ileri gidilerek diğer takımlara transfer edilmeside düşünülüyor.

Camiada, Düzcespor için ne yapılabilir konusunda varsayımlar üretilirken, öncelikli olarak Düzcespor'un bulunduğu Lig'de kalması hedefleniyor.Oluşturulacak yönetimin ardından, yapılan doğru transferlerle, 2 Lig hayali gerçekleşir düşüncesi ortaya atılırken, Düzcespor'un kurtarılmasının ardından, alt yapıdan yetiştirilen eldeki oyuncuların başka takımlara transfer edilebileceği de konuşuluyor. Tarnsferlerden gelecek olan paralarla iç borclar ve tesisleşmede biraz olsun nefes alınabileği düşünülürken, alt yapıya önem verilmesi halinde Düzcespor'un hem futbolcu yetiştiren hemde transfer gönderen bir Kulüp olabileceği görüşü ortaya çıkıyor.