Düzcespor’un da içinde bulunduğu İlk sevk maddesi olan 11/3 ve 11/4', menajerlerin katılımı sonucu gerçekleşen transferlerin 30 gün içerisinde TFF'ye bildirimi zorunluluğudur. Dahası, futbolcu ve kulüpler, menajerlere ödedikleri ücretleri en geç Şubat ayının son iş günü TFF'ye belgelemek zorundadır. 11/3 menajerlerin, 11/4 ise kulüplerin bildirim yükümlülüğünü ele almıştır.
 
Dört Büyüklerden yalnızca Beşiktaş, talimatın 12/1 maddesinden de sevk edilmiştir. Bu madde de 12 maddeyle benzer olup menajerlik faaliyetlerine ilişkin her türlü belgenin ibrazını zorunlu kılmıştır.
  
Bu maddeye göre kulüpler gerek TFF'ye gerekse uluslararası diğer federasyonlara kayıtlı menajerlerden hizmet almak zorundadır. Hatta kulüpler futbolcunun da lisanslı menajerlerden hizmet almasını sağlamak zorundadır. Bu yükümlülüğün yerine getirilebilmesi içinse kulüplerin sözleşme imzalanmadan önce menajerlerin lisanslı olduğundan, lisansı varsa askıya alınmadığından veya iptal edilmediğinden emin olması gerekir.
 
Yaptırım ne olacak?

Talimatın 23. Maddesine bakıldığında talimata aykırı davranan kulüplere karşı uygulanacak yaptırımlar sıralanmaktadır. Bu yaptırımlar (i) İhtar, (ii) Para Cezası (Süper Lig İçin 75 bin TL'den, TFF 1.Lig için 35 bin TL'den, TFF 2.Lig için 17 bin 500.- TL'den ve TFF 3.Lig için de 7 bin 500 TL'den az olmamak üzere) (iii) Transfer Yasağı, (iv) Puan Tenzili, (v) Bir Alt Lige Düşürme cezaları verebilmektedir. 

Menajerler ise, (i) İhtar, (ii) 35 bin TL'den az olmamak üzere para cezası, (iii) Hak mahrumiyeti cezası, (iv) Lisansın askıya alınması cezası, (v) Lisansın iptali cezası ile karşı karşıya kalacaktır.

Daha da önemlisi PFDK, ihlalin ağırlığına, niteliğine ve kaç defa ihlalin gerçekleştiğine göre bu cezalara birlikte veya ayrı ayrı da hükmedebilecek deniliyor.