1980/ 84 yılları arasında DUZCESPOR efsane kadrosunda Sağ bek olarak görev yapan Antep'li Mehmet olarak bilinen Mehmet Şahan 30 yıl sonra geldiği Düzce'de eski dostlarıyla, hocalarıyla, takim arkadaşlarıyla bir araya gelme imkanı buldu. ŞAHAN halen görev yaptığı Batman Petrolspor'la Gerede'de kamp yaptığını ve futbol hayatında en önemli dönüm noktası olan DÜZCESPOR'u unutmasının mümkün olmayacağını ifade etti.



Mehmet Şahan Düzcespor'a ilk geldiği gün ile ayrılış anını hiç unutamadığını şu sözlerle dile getirdi: "

Ben Düzcespora gelip kampa çıktığım zaman bir parkta ağladığımı hatırlarım. Tabi ilk geldiğimde oldugu gibi Takımdan ayrılıp giderkende agladımı hatırlıyorum. Bu nedenle Düzcespor'dan önce Düzce'nin yeri bizde çok farklı. Düzce'ye geldikte sonra ise Düzcespor içimizde kesinlikle çok farklı bir yer buldu." dedi.

ŞAHAN, o dönmelerde Kendisinin ve takım arkdaşlarının elinden gelen gayreti gösterdiğini ve Türkiye'nin önde gelen ve çok konuşulan takımlarından biri olduklarını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti.

 

"TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN TAKIMLARINDAN OLDUK"



"Elimizden gelciğince para pul bir tarafa bırakarak kendimize, giydimiz formaya ve bize güvenen insanlara layık olmak için 4 koca yılı, hizmetin en iyisini yapmak için burada harcadık. Sadece ben değil, o dönemde burada bulunan herkes bu hizmeti yapmak için üstün bir gayret sarf etti. Bu sayede biz Türkiye'nin önde gelen vaya çok konuşulan takımlarından biri olduk. Bu bizim birimizin veya birkaçımızın yapacağı birşey değildi."


Düzcespor'un şuanda bulunduğu yerin taraftarlarını tatmin etmdeğini söyleyen ŞAHAN, akıllarda kalan eski günlerini yeni gençlere yaşatmak gerktiğini söyledi ve Düzce'de yaşayan her insanın öncelikli görevinin bu olması gerektiğini vurguladı.



"DÜZCE'Yİ DEPREM VURDU"



Şahan "Düzce'yi deprem vurdu, Düzce hala ayakta. Düzcesporuda aynı dirençele ayakta görmeyi arzu ediyorum. Çünkü şuanda nufus oranıyla Türkiye sıralamasında bir şehir oldugu bir dönemde Düzcespor'un bulunduğu yer, ona gönül bağlayan ona emek veren hiç bir insanı tatmin etmiyordur. Bu nedenle herkez üzerine düşen görevi yapmalı, deyim yerindeyse herkes elini taşın altına sokmalı. 75 – 80 li yıllarada yaşayan insanlar haafızasındaki Düzcespor gerçeğini 2014 de gençlere mutlaka yaşatmalı. Bana göre bu memlekette varlığını sürdüren herkesin öncelikli görevi bu olmalıdır diye düşünüyorum. "  şeklinde konuştu.



ŞAHAN, Düzcespor'a, taraftarlarına, o dönem ve şuanda takımda ve yönetimde olan herkese kısa bir mesajla konuşamasına son verdi.