Düzcespor taraftarları tarafından kurulan Kırmızı Şimşekler Derneği, Düzcespor’a gelir kaynağı sağlanması için idareci ve siyasilere çağrı yaptı. Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Düzce Belediyesi’nin gelir sağladığı otopark bedeli gibi bazı kalemlerin Düzcespor’a bağışlanarak, kulübe destek verilebileceği gündeme getirildi.

 “Bizler para istemiyoruz, destek istiyoruz, can suyu istiyoruz.” diyen taraftarlar, ayrıca bütün siyasilerden, belediye başkanlarından, il yöneticilerinden, eski kulüp başkanlarından, eski kulüp yöneticilerinden ve iş adamlarımızdan destek sözü verilmesine rağmen şu ana kadar kalıcı bir desteğin gelmediğini savundu.

Eleştiri dozu yüksek açıklamada, isim verilmeden bazı kesimler sert dille eleştirildi. Düzcespor’a bir kuruş katkısı olmayan ve taraftara bir adım yaklaşmayan şehrin bazı dinamiklerinin olduğu vurgulanarak, “Artık Düzcespor’a kalıcı çözümler bulmalıdırlar ve zorundadırlar.” ifadesi kullanıldı.

Artık açık açık konuşma zamanının geldiğini belirten Kırmızı Şimşekler, ilgisizliğin devam etmesi halinde kulübe destek olmayanlar için tribünde protestolar düzenlemek zorunda kalacaklarına işaret etti.

Açıklama şöyle noktalandı: “Zararın neresinden dönersek kardır mantığı ile bu güne kadar ihmal ettiğiniz Düzcespor’u hatırlama zamanı geldi, geçiyor. Kırmızı Şimşekler Derneği olarak şehrimizde oluşturmak istediğimiz birlik-beraberlik ortamına, sizlerin de katkısı ile ivme kazandırarak şehrimizi ve Düzcespor’u üst liglerde görmek istiyoruz.”