Bir sezon boyunca yarışları süren ve Düzce’de son ayağı yapılan Türkye Oryantiring Şampiyonası bugün sona erdi. Bin 625’i sporcu olmak üzere yaklaşık 2 bin kişinin Düzce’ye akın ettiği şampiyona ayrıca Düzce’de yapılan en geniş kapsamlı spor organizasyonu olma özelliğini de kazandı.

“Oryantiringin birçok disiplinini yapma şansı elde ettik”
Yerel yönetimlerden ciddi destek aldıklarını söyleyen Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, “Bu desteklerle güzel bir iklimde, güzel bir ormanda böyle bir organizasyonu yapmaktan keyif alıyoruz” dedi

Akyüz, “Oryantiringin birçok disiplinini yapma şansı elde ettik. 3 gün içinde burada bugün sprint yarışı, akşamında gece yarışı orta ve uzun mesafeleri ile beraber ayrıca iki gün boyunca da labirent oryantiringini burada yaptık. Bunun için Düzce 3-4 günlük süre içerisinde oryantiringin her boyutuyla tanışma şansı elde etti.” Diye konuştu.

“Kamp merkezi yapılırsa faydalanmak isteriz”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile yaptığı görüşmelerde yapılacak olan plan ve projelerle ilgili de konuşan Akyüz şu ifadelerde bulundu:

“Burada kamp merkezi ile ilgili planları, projeleri var. Eğer bu kamp merkezlerinin yapılması durumunda biz Türkiye Oryantiring Federasyonu olarak milli takım sporcularımızı, kulüp sporcularımızı kamp bazında buradan faydalandırtmak isteriz. Bütün halkımızı ayaklarına kadar gelen bu yarışmada görmek isterim. Yarın ve yarından sonra saat 17.00’da yapılacak ödül törenlerinde bulunmanızı arzu ederim.”