Can Bartu, 31 Ocak 1936'da İstanbul'da dünyaya geldi. Spor hayatına Fenerbahçe Spor Kulübü'nde başladı ve altı kez basketbol milli takım formasını giydi. Ancak daha sonrasında Fikret Arıcan'ın da tavsiyesi ile Fenerbahçe'de futbol oynamaya başladı.

Fenerbahçe ve Milli Takım'daki göz alıcı  futbolu ile dikkatleri üzerine çeken Can Bartu, 1961'de İtalya'nın güçlü ekiplerinden Fiorentina'ya transfer oldu. Bartu 1962'de Venezia, 1964'te de Lazio takımlarında forma giydi. Bu dönemde Can Bartu “Sinyor” lakabını aldı.

1967'de yeniden Türkiye'ye dönen Can Bartu, eski takımı Fenerbahçe'de 3 yıl daha futbola devam etti.

1969'da Metin Oktay'ın jubilesinde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta Metin Oktay kısa bir süreliğine Fenerbahçe forması giyerken Can Bartu’da Galatasaray formasını giyerek futbolda fair play örneğini o zamanlarda vermişti.

1958 yılında Türkiye – Romanya müsabakasında sakatlanan milli takım kalecisi Turgay Şeren'in yerine 77. dakikada kaleye geçmişti.

Teknik ve şık oyunuyla gözleri üzerinde toplayan Can Bartu, Fenerbahçe forması ile 362 maçta yer aldı ve 162 kere golle buluştu.

Can Bartu’nun cenazesi yarın öğle namazının ardından Marmara İlahiyat Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ÖNCÜ SPOR SERVİSİ