Engelli vatandaşların evlerinden çıkmasını ve sosyalleşmesini sağlayacak olan engelli il spor merkezleri Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde hayata geçirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve birçok spor federasyonuyla işbirliği ile 'Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor' projesinde eğitim kursuna katılan antrenörler, iş başı yaptı.


Engelli vatandaşların sosyal hayata kazandırılması ve paralimpik sporcuların yetiştirilmesi hedeflenen engelli il spor merkezlerinde engelli vatandaşlar hem eğleniyor hem de spor yapmanın keyfini çıkarıyor. Engelli sporcuların kendilerine uygun spora kanalize edildiği Düzce’de yaklaşık 40 özel sporcu, bedensel ve zihinsel engelli sporcu il spor merkezlerinde eğitim görüyor.


Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren atletizm, badminton, güreş, halter, masa tenisi, basketbol ve karate branşlarında eğitimler veriliyor. Basketbol Antrenörlerinden Fevzi Ak ve Altuğ Kuru en çok özel sporcuya sahip branş olurken il spor merkezleri hakkında konuşan Fevzi Ak, “ Engelli çocuklarımızın hayata kazandırılması ve sosyalleşmesine destek olmak tarif edilemez bir duygu. Çocuklarımız ve velileriyle artık bir aile gibi olduk” dedi.


Basketbol antrenörü Altuğ Kuru ise, basketbol alanında Düzce’de söz sahibi getirecek takım kuracaklarını belirterek, “ Bütün çalışmalarımız onların biraz daha mutlu olmalarını sağlamak için. Ben eminim Düzce’den paralimpik oyunlarda sporcu çıkacak” diye konuştu.