Futbolun gölgesinden bir türlü kurtulamayan ve salon sporlarına biraz ilgi beklediklerini söyleyen il temsilcileri küçük çaplıda olsa biraz destekle daha büyük başarılar elde etmek hiçte zor değil dediler.
Sportmence programına konuk olan Judo il temsilcisi Ayhan Alayıldız ve Kick Boks il temsilcisi Yusuf Bektaş biraz ilgi ve destek beklediklerini söyledi. Judo il temsilcisi Ayhan Alayıldız, “ben avrupada başarı elde etmek için veridğim mücadelenin karşılığını aldım. Şu anda yüzlerce öğrenci yetiştirmeye çalışıyorum. İlimizde büyük bir potansiyel var ancak bu potansiyeli harakete geçirmek için imkan gerekiyor. İmkanlarımızın artırılmasıyla avrupada başaralı olmak hiçde zor değil. Milli takıma seçilen sporcularım var ve bunların sayılarını mutlaka artımalıyız. Bu nedenle biraz maddi destekle bunu başaracak bilgi ve becerimiz mevcut” dedi.
Kick Boks il temsilcisi Yusuf Bektaş ise, “hafta sonu Düzce'ye 500 sporcu ile birlikte hocalar, hakemler geldi. İlimize mutlaka bir katkıları oldu. Salon sporu sürekli ikinci plana atılıyor ancak tüm olumsuzluklara rağmen biz yıllardır Düzce'nin ismini Türkiye'de başarıyla temsil ediyoruz. Salon sporları diğer branşlar gibi çok büyük maliyetler istemiyor. Bizlere biraz destek verilirse Düzceli sporcular Ayhan hocanın İtalyada İstiklal Marşını okuttuğu gibi yeni yeni sporcularımızda aynı başarıyı gösterecek kapasitedeler. Eksiğimiz sadece farkedilmemek.
Sponsorluk yasası var. Sporu seven işadamlarımız her hangi bir branşa destek verip karşılığında gençlere spor yaptırma mutluğunun yanı sıra elde edilen başarılarla gurur duyma imkanıda bulacaklardır” dedi.

Haber; H. KAYA