Gençlik ve Spor Bakanlığının ülke genelinde Aralık 2018'de başlattığı proje çerçevesinde, Düzce’de engellilere eğitim veren okullardan 100 öğrenci sporla buluşturuluyor. 

Haftada bir gün okullarından alınarak Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerine getirilen öğrencilerin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri eşliğinde çalışmaları sağlanıyor.

Proje sayesinde teorik ve uygulamalı eğitim alan çocukların sosyal ve psikolojik gelişmelere katkı sağlanması hedefleniyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Şube Müdür Vekili Faruk Çelik, “Çocukların sosyalleşmeleri ve yeteneklerini ortaya koyabilmeleri açısından spor eğitimine ihtiyaçları var. Çocukları antrenörler eşliğinde ilgi duydukları branşlara yönlendirdik. Projeye dahil olan çocuklarımızın, paralimpik oyunlarda yetenekli sporcular olup uluslararası arenada spor yapmalarını istiyoruz.” dedi.
,
Öğrencilerin aileleri de projeden çok memnun olduklarını dile getirerek, ”Çocukların sosyalleşmesi ve normal hayata adapte olabilmesi için çok önemli bir çalışma. Engelli çocuklar için bu tür projeler sürekli olmasını istiyoruz. Çocuklarımız için bu projeyi hayata geçiren başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dediler. 


SPOR SERVİSİ