Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi tarafından engelliler için gerçekleştirilen ‘Aşmak İçin Hareket’ projesi etkinlikleri devam ediyor. Dernek ilk olarak, engellilerin at sevgisini geliştirmek için at çiftliğinde at binişi yaptırdı. Ardından da halı sahada gece maçı oynandı. Bir halı sahada, başta Vali Ali Fidan olmak üzere Düzce protokolü ile engelli sporcular maç yaptılar.

İki devre ve 30’ar dakikalık maç büyük bir çekişme içinde geçti. Karşılıklı ataklarla geçen maçta taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı ve karşılaşma berabere skorla tamamlandı.

Vali Ali Fidan, proje ile vermek istedikleri mesajı şöyle açıkladı: “Engeller aslında vücutta değil, kafalarda. Onları hayatın her alanına entegre etmemiz lazım. Onları hayatımızı, şehrimizi, spor tesislerimizi planlarken göz önünde bulundurmalıyız. “

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, engelliler için yapılan her türlü projeye destek verdiklerini belirtti. Keleş‘ Düzce Belediyesi olarak Beyazay Derneği kanalıyla yapılan her projenin ortağı durumundayız. Engeli ne olursa olsun tüm engelliler toplum içinde bir birey olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Bunun için engellilerin başta toplumla birlikte hareket etmesini sağlamanın yanı sıra, hayatlarını sürdürebilmeleri için üretim süreci içinde olmalarına destek olmamız gerekmektedir’ dedi. İşitme Engelli Hasan İslam Bürün ve Selman Horuz gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Haber;S.KAŞKIR