Bugünlerde zor bir dönemeçten geçen Düzcespor'da bir gelişme daha yaşandı. Basın açıklaması yapan Düzcespor Kayyum Başkanı Sami Erdinç, mahkeme süresinin uzaması nedeniyle Düzcespor'un daha fazla zarar göreceğini bu nedenle kayyumluk başvurusundan çekildiğini söyledi.

Ümit Özmen yönetiminin Düzcespor.'dan istifa etmesinin ardından kayyuma devredilen Düzcespor'da bu görevi Sami Erdinç yürütüyordu. Ancak kayyum başkanlığı için mahkeme sürecinin başlaması ile birlikte tekrar atanması beklenen Sami Erdinç kayyumluk başvurusundan çekildiğini açıkladı.
Erdinç'in konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle :

''02.03.2009 Tarihinde istifa ederek ayrılan eski yönetimin ayrılmasıyla doğan yönetim boşluğunu doldurmak, Düzcespor'u yönetimsiz bırakmamak için, isimleri siz kamuoyu tarafından bilinen ve bu süre içerisinde maddi-manevi her türlü yardımlarını esirgemeyen kişilerin ,isteği üzerine, gönüllü olarak yönetici görevini üstlendim. Daha sonra Düzcespor Kulübü Müdürü Hüseyin Özcan tarafından Kayyum Başkanlığı için Düzce Sulh Mahkemesi'ne dava açıldı ve bende bugüne kadar tüm celselere katıldım, istenilen tüm evraklara da mahkemeye sundum. İstifa eden yönetim bazı yasal prosüdürleri yerine getirmemeleri nedeniyle mahkeme gerekli temin, tamamlanamsı yönüne gitti. Bu nedenle de süre uzadı. Sürenin uzamasının Düzcespor'un daha fazla zarar görmesine neden olacağını ve çıkış yollarının kapanacağını düşünerek kayyumluık başvurumdan çekildim. Aynı zamnda Düzcespor kongre üyeliğimden de ayrıldım.''