Kaynaşlı Şimşir mahallesinin girişinde bulunan zamanında milli bayramlara ev sahipliği yapan ve Başbakan Erdoğan'ın Düzce'ye gelişinde helikopteriyle iniş yaptığı stat kaderine terk edildi.

Depremden sonra Kaynaşlı merkezine yapılan yeni statla cazibesini yitiren alan, bugünlerde meradan farksız. Zamanında protokolün oturduğu tribün koltuklarının yerinde yeller eserken, içki şişeleri ve çöplerle dolu stat ilgi bekliyor.

 



Stadın hemen yanında bulunan prefabrike Atatürk İlkokulunun, daha sağlıklı bir mekana kavuşması için yapımına başlanırken hemen yanı başında duran stat ne yazıkki işçicilerin ve madde bağımlılarının mekanı haline gelmiş durumda.

 



Bölge sakinleri çeşitli turizm etkinliklerine ev sahipliği yapan Yörükler yaylasına giden yolda bulan eski stadın mahalle girişine yakışmadığını savunuyor. Bakanlığa kadar konuyu bildiren bölge halkı, 15 yıldır atıl duran stadın yeniden kazandırılmasını istiyor.

 



Mahalle sakinlerinden Hakan Çakır, "15 yıldan beri bu şekilde. Durumu gelip bildirdik. Gelip baktılar. Tamam hallederiz diyip başkanlarına havale ettiler. Fındık işçilerine burası yer olarak kullndırılıyor. Bu nezamana kadar devam edecek bunun cevabını bekliyoruz.

 

 

Akşam saatlerinde terk edilmiş bir mahalle gibi. Bundan şikayetçiyiz. Kaynaşlının gözbebği olan bir yer. Yörükler köyü ilerde Beşiktaşında yatırım yapacağı bir yer. Bu mekanın böyle olması vatandaş olarak bizi üzüyor. "diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR