Mersin, İstanbul gibi büyük şehirlerde görev yaptıktan sonra 2016 yılında Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdür Vekilliği’ne atanan Faruk Çelik, yeni atama kararı ile Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görevlendirildi.
Çelik, görev yaptığı 4 yıl boyunca spor ve spor branşlarının gelişmesi, okul sporlarının düzenlenmesi,  ilimizin sporcu ve milli sporcu sayılarının arttırılması, spor turizminin geliştirilmesi alanlarında çalışmalar yaparak son 4 yılda 32 bin antrenör, hakem ve sporcunun Düzce’de ağırlanmasını sağladı. Yüzme bilmeyen kalmasın, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Koordinatörlüğünü etkin bir şekilde yürüttü.



Dereci’ye veda yemeği
Öte yandan Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak atanması nedeniyle müdürlük personeli veda yemeği düzenledi.
Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli, 6 yıl birlikte çalıştığı İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin Afyonkarahisar iline atanmasının ardından veda yemeği gerçekleştirdi. Veda yemeğine tüm ilçeler de dahil olmak üzere personel katılırken duygusal anlar yaşandı. Öğretmen evinde gerçekleştirilen veda yemeğinde İl Müdürü Feyzullah Dereci, 6 yıl boyunca görevini layıkıyla yerine getirmek için mücadele ettiğini belirterek, “Benim Afyonkarahisar’a atanmam sizlerin sayesinde olmuştur. Altı yıl acı tatlı birçok anımız oldu ve birlikte birçok sorunun üstesinden geldik. Hakkınız ödenmez. Sizlere çok teşekkür ediyorum ve hakkınızı helal edin.” ifadelerinde bulundu.
Yemek sonrasında her personelle fotoğraf çektiren İl Müdürü Feyzullah Dereci, tüm müdürlük çalışanlarına başarılar diledi.