Türkiye’yi tek yumruk yapan başarısız darbe girişiminden sonra, Fettullahçı Terör Örgütü’nün  (FETÖ) devlet içindeki sızıntı ve bağlantılarının ortaya çıkarılması için yürütülen çalışmanın kapsamı genişletilirken, Türkiye Futbol Federasyonu da (T.F.F) kendi bünyesinde geniş çaplı bir araştırma başlattığı öğrenildi. Türkiye Futbol Federasyonu konu ile ilgili araştırmanın gizli yapılacağını kimsenin mağdur olmaması için çalışmaların titizlik ile gerçekleşeceğini söyledi.

TFF, özellikle emniyet mensupları ile il idare amirlerinin yoğunluklu olarak görev yaptığı ve sayıları 350’yi aşan üst klasman, klasman ve güvenlik-akreditasyon temsilcilerinin, paralel örgüt ile bağlantıları olup olmadığını soruştururken, federasyon gözlemcileri ve tüm klasman hakemleri ile yardımcıları için de aynı çalışmanın yapılacağı öğrenildi. Çok sayıda hakem ve gözlemcinin bulunduğu T.F.F’nin araştırma sonunda sonucun ne çıkacağı merak ediliyor.

T.F.F konunun çok hassas olduğunun altını çizerken, kimseyi zan altında bırakmadan yapılacak olan araştırmanın, TFF ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile koordineli biçimde yürütüleceğini kaydetti. 15 Temmuz’da gerçekleştirilmeye çalışılan ancak başarısız olan darbe girişiminden sonra, hükümetin tüm devlet memurlarının güvenlik soruşturmasından geçmesi yolunda aldığı kararın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da uygulamaya konduğu ve bunun zorunlu bir çalışma olduğunu ifade ettiler.

Bu arada Viranşehir Gündem adlı haber sitesi, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra sürdürülen operasyonlarda Urfa bölgesi futbol hakemi, komiser Erdem İren’in gözaltına alındığını ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığını duyurdu. İren, geçen sezon Süper Lig’de çizgi ve dördüncü hakemlik de dahil liglerde 22 maçta görev yapmıştı. Bu maçlar arasında Başakşehir-Trabzonspor, Trabzonspor-Konyaspor, Mersin İdman Yurdu-Osmanlıspor karşılaşmaları da vardı

Gençlik ve Spor Bakanlığından soruşturma

Darbe girişiminin ardından bugüne kadar 2 binin üzerindeki personeli açığa alan ve haklarında soruşturma başlatan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, hükümetin aldığı karar gereği yurt genelinde tüm personel hakkında MİT ile birlikte geniş çaplı bir güvenlik soruşturmasını sürdürdüğü belirtildi.

Bakanlık bünyesindeki tüm spor federasyonlarının da bu kapsama girdiği kaydedildi. Söz konusu terör örgütü ile bağlantısı olduğu saptananlar hakkında önce açığa alınma, sonra da yasal işlem başlatılacak. Türkiye liglerinde birçok takımın canını yakan hakem kararları incelenerek karar verilecek dendi.

HABER: M. YILDIRIM