Geride bıraktığımız sezon Düzcespor’un mücadele ettiği TFF 3. Lig 2. Grup’ta Play-Off yarı final karşılaşmaları gerçekleşti.

Kırşehir Belediyespor’un şampiyon olarak önümüzdeki sezon TFF 2. Lig’de mücadele etme hakkı kazandığı grupta, 2’inci Esenler Erokspor, 3’üncü Van Büyükşehir Belediyespor, 4’üncü Karşıyaka, 5’inci ise Kızılcabölükspor oldu.

İzmir Ekibi başka bahara

Türkiye’nin köklü takımlarından Karşıyaka ise evinde 0-0’lık skorla yenişemediği rakibi Van Büyükşehir Belediyespor’a konuk oldu.

15 Mayıs saat 15.00’da oynanan karşılaşmada 27’inci dakikada Batuhan Er konuk Van Büyükşehir Belediyespor’u öne geçiren golü kaydetti. Müsabakanın 51’inci dakikasında sahneye çıkan Mustafa Değirmenci karşılaşmaya beraberliği getiren golü attı. 67’inci dakikada ev sahibi takımdan Umut Koray Öz takımını ir kez daha öne geçirdi ve mücadele bu skor ile tamamlandı.

Golsüz beraberliğin rövanşında İzmir Ekibi Karşıyaka’yı 2-1 mağlup eden Van Büyükşehir Belediyespor finale adını yazdırdı.

1 Puanla liderliği kaçıran Esenler Erokspor finalde

Kural gereği 2’inci ve 5’incinin, 3’üncü ve 4’üncünün eşleştiği play off turunda ilk karşılaşmalarda Denizli’de Kızılcbölükspor‘a deplasman mücadelesine çıkan Esenler Erokspor karşılaşmadan 3-1 üstün ayrılmıştı.

İstanbul Esenler’de oynanan rövanş mücadelesinde 15 Mayıs, saat 16.00’da gerçekleştirilen mücadelede 44’üncü dakikada Berat Satılmış tarafından ağlara gönderilen top Esenler Erokspor’un soyunma odasına mutlu gitmesini sağladı. İlk yarının ilk dakikalarında aradaki farkı 2’ye çıkartan Şahin Fıstıkçı, 81’inci dakikada skoru belirleyen golü attı ve Esenler Erokspor mücadeleyi 3-0 önde tamamladı.

İlk mücadeledeki gibi 3 gol atma başarısı gösteren Esenler Erokspor kalesinde gol görmedi ve toplam skorda 6-1 üstünlük sağladı ve finalde Van Büyükşehir Belediyespor’un rakibi oldu.

TFF 3. Lig 2. Grup’ta Esenler Erokspor ve Van Büyükşehir Belediyespor arasında gerçekleşecek olan Play-Off final karşılaşması belirlenen tarafsız sahada oynanacak. Tek maç olarak gerçekleştirilecek olan final karşılaşmasını kazanan ekip, önümüzdeki sezon TFF 2. Lig’de mücadele edecek.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ