Transfer yasağı, başkan ve teknik direktör değişiklikleri ile geçen çalkantılı sezonun sonu Düzcespor için peri masalına dönüştü. Ligi son maçta 5. bitirerek play-off oynama hakkı elde eden temsilcimiz yarı finalde Bayburt Grup İl Özel İdarespor’u iki maçta da mağlup ederek play-off finaline yükseldi.

Düzce’de oynanan ilk maçı 1-0 kazanmanın avantajı ile Bayburt’a giden kırmızı –lacivertliler deplasmanda da 2-1 galip gelerek 2.lige yükselme yolunda dev bir adım attı.
Düzcespor, Bayburt Grup İl Özel maçına kalede Alper savunmada Bedri,Zihni,Tayfun,Burçak orta sahada Oktay,Hüseyin,Buğra kenarlarda Çağrı ve Serhat ileri uçta Mustafa Bedirhan Çelik tertibi ile başladı.

İlk maçtaki avantajlı skorunda etkisiyle Düzcespor skoru korumaya yönelik bir oyunla maça başladı. Rakibini çok iyi kilitleyen temsilcimiz net bir pozisyon vermeden ilk yarıyı golsüz beraberlikle bitirmeyi başardı.

İkinci yarıya Düzcespor hızlı başladı.Maçın 50.dakikasında sol taraftan kullandığımız korner ataşında ön direğe koşu yapan Tayfun kafa ile Düzcespor’u 1-0 öne geçirmeyi başardı.Maçın 66.dakikasında yaklaşık 30 metre civarından kullandığımız serbest vuruşu Oktay direk kaleye yolladı ve durumu 2-0 yapan golü kaydetti. Müsabakanın 73.dakikasında Bayburt Grup İl Özel İdare bir penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Zafer takımının tek golü atıp farkı bire indirdi. İlerleyen bölümlerde başka gol olmayınca müsabaka Düzcespor’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla Düzcespor play-off  finaline çıkmayı başardı. Düzcespor final mücadelesini kazanması halinde gelecek sezon 2.ligde mücadele etme hakkı kazanacak.Tarafsız sahada oynanacak final müsabakasını yeri ver saati 16/05/2018 tarihinde belli olacak. Finaldeki rakibimiz ise yine aynı gün oynanacak Kemerspor-Bayrampaşa mücadelesi sonunda belli olacak. İlk maçı Bayrampaşa 3-0 kazanmıştı.