Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda da çeşitli aramalar gerçekleştirilirken Fenerbahçe AS Başkanı Şekip Mosturoğlu, Kulüp Müdürü İlhan Ekşioğlu ve muhasebe müdürü gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

İlk gelen bilgilere göre operasyon kapsamında ikinci yarıda oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğüyle sona eren Eskişehir maçı da incelendi.

12 ayrı şehirde futbolda şike operasyonu sabah saatleri itibariyle başladı. Baskınlar ve aramalar devam ediyor. Yaklaşık 40'ı aşkın gözaltının olduğu belirtiliyor.

Kulüp binasında arama yapılıyor

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin İstanbul'da başlatılan operasyon çerçevesinde, sabah saatlerinde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki başkanlık binasına gitti.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Demir kapılar kilitlenirken, kulüp binasında da arama çalışmaları sürüyor.

Gözaltına alınanlar arasında, futbolcular, teknik direktörler ve menajerler de bulunuyor.

Diğer kulüpler de aranıyor

Soruşturma kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor, Sivasspor ve Beşiktaş Kulübü binalarında da aramalar yapıldığı belirtiliyor.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin ise sabah saatlerinde geldikleri Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde arama başlattığı bildirildi. Ekiplerin, yönetim kurulunun yazışmalarını incelediği ve bilgisayarlarda araştırma yaptığı belirtildi.

Aynı şekilde Sivasspor Kulüp binası ve tesislerinde de arama başlatıldı. Ekiplerin, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ve yönetim kurulu üyelerinin odaları ile muhasebe bölümünde arama yaptığı öğrenildi. Sivasspor'dan İstanbul'da gözaltına alınan Başkan Odyakmaz dışında gözaltı olmadığı bildirildi.

Gözaltına alınan isimler

Futbolcu Ümit Karan, Sezer Öztürk ve Serkan Çalık'ın da operasyon kapsamında göz altına alındığı belirtiliyor.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve Sedat Peker’e yakınlığıyla bilinen Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker de göz altına alındı.

Haber; C. ÜSTÜNER