Türkiye Futbol Federasyonu  ve Adalet Bakanlığı, işbirliğinde düzenlenen, Ceza ve Tevkif Evleri'ndeki gençlere yönelik futbol eğitim projesinin ilk ayağı olan antrenör eğitimi "Grassroots Liderlik Kursu" ile başladı.

Proje kapsamında, Türkiye genelindeki 12 merkezde, 16-18 yaş arası tutuklu ve hükümlü gençlere futbol eğitimi verilmesi ve bu gençlerin futbol yoluyla topluma katılımlarının desteklenmesi hedefleniyor.

Projenin uygulanacağı ceza ve tevkif evlerinde belirlenen personele temel antrenörlük eğitimi verilerek, futbolun bütünleştirici etkisinin ortaya konulması amaçlanıyor. Antrenör adayları tamamladıkları ilk yardım kursunun ardından  başlayan Grassroots Liderlik Kursu'nda teorik ve pratik futbol eğitimi ile iletişim eğitimi alıyor.

 Kursun tamamlanmasının ardından, gençlerin futbol eğitimleri başlayacak. Dezavantajlı futbolu ve çocuk futbolu çalışmaları kapsamında düzenlenen bu projenin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi hedefleniyor.

11-12 yaş grubu çocukların hedef kitlesini oluşturduğu projede yer alacak gönüllüler, üniversite öğrencileri ya da mezunlarından seçiliyor. 


Haber; M.YILDIRIM