TFF’NİN FUTBOLCU UYGUNLUĞUNUN ŞARTLARI

TFF yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

  1. TFF 3. Lig’de yabancı futbolcu oynatılamaz.
  2.   Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen yabancı uyruklu futbolcular, başka ülkelerin A Milli Futbol Takımında oynamamış olmaları kaydı ile vatandaşlığa kabul için yapmış oldukları ilk müracaat tarihinden itibaren, ancak beş yıl sonra Türk statüsünde oynatılabilirler. Sezonun bir yarısının içerisinde beş yıllık süresi dolanlar, o yarının başındaki transfer ve tescil döneminin başından itibaren Türk statüsünde kabul edilir.
  3.   Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak tescil edilen futbolcu sonradan başka bir ülkenin A Milli Futbol Takımında oynar ise takip eden transfer ve tescil döneminin başından itibaren müsabakalarda oynatılamaz.
  4.   Kulüpler, Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunan ve 31.12.1999 ve öncesinde doğmuş en fazla 25 futbolcu ile sözleşme imzalayarak tescil ettirebilirler.
  5. Kulüpler, Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunan ve 01.01.2000 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş futbolcular ile sözleşme sayısı sınırı olmaksızın sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirebilirler.
  6.  A TAKIM LİSTESİ a)
  7. A Takım Listesi en fazla 25 futbolcudan oluşur. b) Kulüpler, A Takım Listesinde en fazla 3 kaleci bulundurabilir. Bu kalecilerden en az birinin 01.01.1998 ve sonrasında doğmuş futbolcu olmasa TAKIM LİSTESİNİN TFF’YE SUNULMASI a) Kulüpler, ilk resmi müsabakalarından 24 saat öncesine kadar A Takım Listesini TFF’ye ibraz etmek zorundadır.
  8.  b) A Takım Listesi birinci transfer ve tescil dönemi içerisinde kulübün resmi müsabakalarından 24 saat önce kulüpler tarafından revize edilebilir.
  9. c) A Takım Listesinin ikinci transfer ve tescil dönemine kadar geçerli olacak şekilde, birinci transfer ve tescil döneminin bitimini takip eden iki gün içerisinde TFF’ye ibraz edilmesi zorunludur.
  10.  d) İkinci Transfer ve Tescil Döneminin başlangıcından itibaren kulüpler A Takım Listelerini kulübün resmi müsabakalarından 24 saat öncesine kadar revize edebilirler.
  11.  e) İkinci Transfer ve Tescil Döneminin bitimini takip eden iki gün içerisinde sezonun sonuna kadar geçerli olacak A Takım Listesinin TFF’ye ibraz edilmesi zorunludur.
  12. f) A Takım Listesine yazılacak olan futbolcuların kulüp adına TFF tarafından tescillerinin yapılmış olması zorunludur. Ancak, uluslararası transferlerde Uluslararası Transfer Sertifikası talep edilmiş olmasına rağmen sertifikası gelmeyen futbolcular A Takım Listesine yazılabilir. Bu durum listede kulüp tarafından açıkça belirtilecektir. Bu durumda olan futbolcular TFF tarafından tescil edilmedikçe müsabakalarda oynama uygunluğunu kazanamazlar. Bu futbolcuların tescilinin gerçekleşmemesi halinde revize dönemleri dışında bu futbolcuların yerine başka futbolcuların ilave edilmesine izin verilmez.
  13.  g) A Takım Listesini süresinde TFF’ye ibraz etmeyen kulüplerin müsabakalara katılmalarına izin verilmez dedi.