Liglerin sonuna yaklaştıkça artan ve korkutan tehdit ve şiddeti kınadıklarını açıklayan TPFD Korkunç olayların yaşadığını ileri sürdüğü açıklama şu şekilde devam etti. “Özellikle alt liglerde maçların yayınlanmaması, gözlerden uzak olması, gündem dışı kalması sebebiyle, futbolculara karşı fiziki şiddet, silahla tehdit ve boğaza bıçak dayamaya kadar giden korkunç olaylar yaşanmaktadır” denildi.

Futbolcuların korkudan, gelecek kaygısından bazılarını da ispat edememe kaygısından olayların gündeme gelmediği tespitinde bulunan açıklamada olayların futbolcunun canına mal olacak noktaya doğru gittiği görüşünde olarak  “Son yıllarda oyuncuların alacaklarını uzun süre ödemeyen aylarca geciktiren, üstüne hak ettiği parayı zorla bırakması için önce sözlü tehdit eden , bu işe yaramazsa fiziki şiddet uygulayan hatta silah ve bıçakla tehdit edip zorla senet imzalattıran yada alacağını bıraktıran ve olayı başka boyuta taşıyan yönetici profili doğmuştur. Maalesef bu gidişat ölümle sonuçlanacak bir sona doğru gitmektedir” denildi.

Gidişatın durdurulması için Spor Bakanı Sayın Mehmet Kasapoğlu ve TFF’nin olaya müdahale olması talep edilen açıklamada “Özellikle Diyarbakırspor’da yaşanan olayla ilgili gereken bütün girişimlerde bulunacağımıza ve başvuruları yapacağımızın bilinmesini isteriz” denildi.
Futbolculara da seslenilen açıklamada birlik beraberlik mesajı verilerek “Bu sözümü de futbolcu kardeşlerimize. Meslektaşlarımızın yaşadığı bu sıkıntılar karşısında bir ve beraber olmadığımız sürece bu olaylar büyüyerek devam edecektir. Takım arkadaşlarımıza yada meslektaşlarımıza yapılana duyarsız kaldığımız ve sahip çıkmadığımızda aslında bu olaylara izin de vermiş oluruz. En başından beri ve hep dediğimiz gibi bu oyunun en önemli aktörü ve oyunu değiştirecek güce sahip olduğunuzu unutmayın” açıklaması yapıldı.


Öncü Spor Servisi