Düzce’de futbolun en önemli adresi olan ve taraftarının yaklaşık beş yıldır üçüncü lige çıkmasını hasretle beklediği Düzcespor, 2007-2008 futbol sezonundaki maçlarını tamamlamasının ardından çıktığı bir haftalık tatilin bitmesi ile birlikte üçüncü lige yükselmek için oynanacak olan grup maçlarına hazırlanacak.

Sezon boyunca hiç yenilmeyen ve tek puan kaybını ağır hava ve saha koşullarında oynadığı Kaynaşlı Belediyespor karşısında yaşayan Düzcespor, Süper Amatör’de yaptığı karşılaşmalarda bir üst lige ait bir takım izlenimi verdi.

Sezon başında kurulan güçlü bir yönetim ve tecrübeli teknik direktör Zafer Göncüler’in rehberliğinde  mükemmel bir sezon yaşayan Kırmızı Lacivertliler ve  taraftarları, artık üçüncü ligin hayallerini kurmaya başladı.

Taraftarlar, 41 yıl önce Düzcespor ve Düzce Gençlikspor amatör takımlarının birleşmesiyle kurulan ve depremin ardından  ikinci ligde iken önce üçüncü lige, sonra da amatör lige düşen,  tarihinde dört kez birinci lig kapılarını zorlayan takımımızın artık profesyonel ligde yerini almasının zamanının geldiği görüşünde birleşiyorlar.