Basketbol Erkekler ikinci liginde mücadele eden Düzce Gençlikspor kendi evinde Ankara Basketbol takımını ağırladı. Çok iyi mücadele eden ve Orbay’ın son saniyede attığı üçlük ile 86-85 kazanmayı başaran Gençlikspor ilk defa 6. sıraya yükseldi.

Maça iyi başlayan takım Ankara Basketbol takımı oldu ve ilk periyodu 18-23 kazandı. İkinci periyotta toparlanan Gençlikspor periyodu 47-45 kazanmayı başardı. Üçüncü periyotta ise oyundan düşen Düzce Gençlikspor periyodu 73-69 kaybetti. Maçın son periyodun da ise müthiş bir mücadele vardı. Nefes kesen periyotta Düzce Gençlikspor son saniyelere kadar 2 sayı gerideydi. Son saniyede Orbay’ın attığı üç sayılık atış başarılı oldu ve Gençlikspor maçtan 86-85 galip ayrılarak grubunda 6. sıraya yükseldi.

Çekişmeli geçen mücadelenin ardından kazanmayı başaran Gençlikspor ilk defa ligde 6. sıraya yükseldi. Keyifsiz bir hafta yaşadıklarını fakat kazanmayı çok istedikleri için iyi mücadele ettiklerini belirten Düzce Gençlikspor takımı antrenörü Altay Kansak, “İyi mücadele ettik. Oyuncular gerçekten kazanmayı çok istediler ve başardılar. Gençlikspor olarak iyi işler yapacağız. Fakat taraftarımızın destek olması gerekir. Hedefimiz play off oynamaktı. Daha büyük işler başaracağımıza inanıyorum. Yaşanan bir takım tatsızlıklar oldu. Fakat gün gelir bizler gideriz. Önemli olan Düzce’nin iyi bir yerlere gelmesidir” diye konuştu.