Almanya’nın köklü 3 kulübü ile hazırlık maçları yapacak olan 19.07 Futbol Okulları Düzce Şubesi kapsamında 13 sporcu Almanya’ya gitti. Almanya’da bazı temasların ardından futbol eğitimi ve 5 günlük bir kamp yapılacak. Futbolcular burada Alman futbolunun nasıl olduğu hakkında bilgilerin yanı sıra burada 3 hazırlık maçı da yapacak. Futbolcuların antrenörlüğünü yapan ve Düzce futbol okullarının antrenörlüğünü gerçekleştiren İlkay işçilik; “ Almanya Milli takımının kamp yaptığı bir otele gidiyoruz. Bu otelde güzel günlerimiz olacak. 5 günlük bir kamp sürecimiz var. 13 futbolcu 2 antrenör olarak gidiyoruz.

Futbolcularımızın yaşları 1999-2000 doğumlular arasında. Futbolcularımız ile 5 günlük süreç içerisinde 2 gece 1 gündüz mücadelemiz olacak. Almaya’da Bayern Münih, Bayer Leverkusen ve Köln takımlarının alt yapıları ile müsabakalara çıkacağız. Bu müsabakalar bizim için güzel sonuçlar verecek. Hem tecrübe kazandıracak hemde güzel bir anı olacak onlar için” dedi.

Almanya’ya gidecek olan futbolcu adayı Yiğit Duman ise: “ Almanya’ya gidiyoruz. Futbol hakkında bilgi alışverişimiz olacak. Orada oynayacağımız maçlarda tecrübe kazanacağız. Heyecanlıyım güzel geçeceğini düşünüyorum” dedi. Yiğit Duman’ın annesi Gülçin Duman ise yaptığı açıklamada ise “ Oğlumu Almanya’ya gönderdiğim için çok şanslıyım. Kendisi futbol için çok şeyler yaptı. Şimdi ise Almanya’ya gidiyor. Burada eminim ki güzel bir başarı elde edecekler. Tecrübe kazanacaklar” dedi.

Futbolcuların ailelerinin de katıldığı uğurlama töreninde aileler futbolcu adaylarını gönderirken gözyaşlarını tutamadılar. Futbolcular 5 günlük bir kamp sürecinin ardından Düzce’ye geri dönecekler.

HABER:H.İŞCAN