Ankara’da 7-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türkiye Şampiyonası öncesi Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübü sporcuları Düzce Belediye Başkanı Başkan Ay’ı makamında ziyaret etti.

Zonguldak ve İzmir’de düzenlenen Küçük Minikler Serbest ve Grekoromen Grup Müsabakalarında dereceye giren Düzce Belediyesi Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübü 11, 12 ve 13 yaş gurubu güreşçileri Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazandı.



“Ata sporu güreşin yaşaması ve sonraki nesillere aktarılmasında bizim için önemli bir görevdir” diyen Başkan Ay, “Milli sporumuzu desteklemeyi boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Güreş sporuna gönül vermiş her bir gencimizi bu yolda sonuna kadar destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediyesi Güreş antrenörü İsmail Ünal, “Bu gençlerimizin hepsi Düzce’yi temsilen Ankara’da ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum” dedi.

Güreş İl Temsilcisi Ramazan Topal, “10 sporcuyla maçlara Ankara’ya gidiyoruz. 11-13 yaş grubu bu. Bu gruplarda ilk 3’e giren sporcularımız Düzce adına Ankara’da Türkiye Şampiyonası’na gidiyoruz. Hedefimiz büyük. İnşallah madalyalarla döneriz” ifadelerine yer verdi.

Zonguldak’ta derece yaparak Ankara’ya gidecek olan Alper Akbal; “İnşallah hepimiz derece yapıp geleceğiz. Hepimiz kürsüye çıkacağız” şeklinde konuştu.  

Bir diğer sporcu Mehmet Akif Atay’da “Arkadaşlarımızla kürsüye çıkarak derece yaparak gelemeye çalışacağız” dedi.

Dereceye giren Ömer Faruk Akbal’da “İnşallah madalyayla döneceğim” dedi.