Düzce'de bulunan yetenekli oyuncuların kendi memleketleri yerine dışarıda oynamalarına ve başka takımlara kaptırılmalarına göz yumulmaması isteniyor.Türkiye'nin büyük bir kulübüne oyuncu gönderebilen Düzce, böylesine yetenekli gençleri neden kendi bünyesinde yani Düzcespor'da değerlendiremiyor? sorusu gündeme geldi. Dışarıdan binlerce liralar verilerek getirilen oyuncularla liglere katılan takımlar, Düzce içinde yetiştirilebilecek yetenekli oyuncuları gözden kaçırıyor.

Bu genç yetenekleri alt yapıda yetiştirerek A Takıma hazırlamanın ve Düzcespor'da görev vermenin, başarıyı getireceği düşünülürken, bu oyuncuların kendi takımlarına sahip çıkacağı, bunun yanı sıra maddi açıdan da yükün hafifleyeceği görüşü hakim. Alt yapı maçları ve Amatör maçlarında yetenekli oyuncuları keşfedecek bir sistemin olmayışı ise ayrı bir tartışma konusu.

Düzce içinde keşfedilecek yetenekli oyuncuları takibe alarak Düzcespor'a kazandırmak gerekiyor. Kendi takımı için canla başla mücadele edecek ve fedekarlık yapacak onlarca oyuncu, keşfedilmeyi bekliyor.Fırsat verildiği takdirde Düzceli gençler kendilerini göstererek, Düzcespor'un başarılarına katkıda bulunacak seviyeye getirilebilir