Düzce’nin basketbol ikinci ligindeki iki temsilcisinden biri olan ve kendi evindeki maçlarda seyirci desteğinin de etkisiyle arka arkaya galibiyetler alan Gençlikspor, Çanakkale Belediyesi engelini aşamadı.  Gençlikspor ilk iki sette üstün götürdüğü oyunu sonraki setlerde 74’e 81 kaybetti.

Oyuna her iki takım da kontrollü başlarken, dengede kalan oyunun ilk periyodu 17-17 berabere sonuçlandı. İkinci  Periyotta oyuna ağırlığını koyan Düzce Gençlikspor arka arkaya bulduğu sayılarla öne geçerek periyodu  41-37 önde tamamladı. Oyunun üçüncü çeyreğinde Çanakkale Belediyesi üstünlüğü ele geçirirken, özellikle bu setteki hakem hataları tribünlerin inanılmaz tepkisine neden oldu. Üçüncü periyodun54-48 Çanakkale ekibinin üstünlüğü ile tamamlanmasının ardından oynanan son sette de gençlikspor aradaki farkı kapatamayınca maç  74-81 Çanakkale belediyesi’nin üstünlüğü ile sona erdi. Bu skorla gençlikspor play Off yolunda önemli bir yara alarak ilk yarıyı 5’inci tamamlama şansını kaybetti.

 

Maçtan sonra mikrofonlarımıza konuşan Antrenör Altay Kansak, başarılı olmak isteyen bir takımın kendi evinde oynadığı maçları kazanması gerektiğini dile getirdi.

Maçı izlemek için salona gelen düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise, bu sezon ilk kez maç izlemeye geldiğini, transferini kendisinin sağladığı Joel Box’u beğendiğini,  bir mağlubiyetle hiçbir şeyin sona ermediğini ve yola devam edileceğini söyledi.