Kongre tarihi 15 Ağustos 2008 cuma günü olarak belirlendi. Eğer kongrede çoğunluk sağlanmaz ise kongre 22 Ağustos 2008 cuma gününe ertelenecek ve ertelenen kongrede çoğunluğa bakılmaksızın gündem maddelerine geçilecek.

Bugüne kadar büyük bir destek alamadıklarını belirten Düzce Gençlikspor Genel Sekreteri Ercan Coşkun, “Bize en büyük destek Valilik ve Belediyeden geldi”dedi.

Coşkun, “Federasyona yatırılması gereken 30 Bin YTL’yi yatırarak takımın 2. Lig haklarını korudular. Sayın Valim Bülent Kılınç’a ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e çok teşekkür ediyoruz. Yönetimdeki arkadaşların genelinin istifa etmesi nedeniyle olağan kongre kararı aldık. Eğer takıma gereken destek verilirse baştan ben ve Tolga Taşkın olmak üzere yönetimden bir kaç arkadaşımız daha yönetimde yer almak istiyor. Bize söz değil nakit olarak maddi destek lazım. Gerekli şartlar sağlanırsa yapılacak olan kongre ile yönetim kendi içinde bir başkan seçerek yoluna devam eder ve Gençlikspor’un yakaladığı başarı grafiğini devam ettirmek için elinden geleni yapar. Ama bunları yapmak için ortada kesin olarak bir şeyler olması lazım. Öncelikle nakit olarak maddi destek sağlanmalıdır.”dedi.

Maddi sıkıntılar çeken ve olağan kongre kararı alan Gençlikspor takımının Federasyona Bin YTL ve oyunculara 37 Bin YTL borcu bulunuyor.

Yöneticilerin kişi başına kulübe verdikleri 23 Bin YTL’yi kulüpten talep etme gibi bir durum olmadığını da belirten Ercan Coşkun, beklenti içine girerek parayı vermediklerini ve geri alma gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Ayrıca Coşkun yönetimde yer almanın yeri geldiğinde para vermek anlamına da geldiğini sözlerine ekledi.