Düzce’nin Basketboldaki göz bebeği Düzce Gençlikspor’un ikinci lig hakkını devretmesi ile ilgili yönetimin yaptığı açıklamalara kamuoyundan yoğun tepkiler gelirken, ekonomik sorunların aşılması için nasıl bir yol izleneceği ile ilgili bir yol haritası hala ortaya konulamadı.

 

İki yıldır Basketbol ikinci liginde mücadele eden ve bu sezon play off oynayarak, Düzce’ye basketbol sevgisini ve heyecanını kazandıran Gençlikspor, sene içinde de sürekli olarak ekonomik sıkıntı içindeydi. Yönetim, sezon başında başta OSB’de bulunan firmalar dahil pek çok işyerinden maddi destek talep etmiş, ancak bekleneni bulamayınca yöneticiler kendi kaynaklarını kullanarak takımı sezon sonuna taşımıştı.

 

Kulüp Başkanı Serkan Tut’un kulübün ikinci lig hakkına ciddi talipler olduğunu, başka bir çıkış bulunamazsa İkinci Lig hakkını devrederek kongreye gidileceğini açıklamasına, basketbolseverler tepki gösterirken, önümüzdeki sene kulübün hangi kaynaklar ve nasıl bir yönetimle lige devam edeceğine dair somut bir öneri gelmedi.

Spor kulisleri, olası çözümlerin başında sponsor bir firmanın takımı devralmasının geldiğini konuşuyor. Ancak geçtiğimiz sezon büyük firmalara yapılan ziyaretlerde istenen sonucun alınamaması bu olasılığın gerçekleşmesi ve Gençlikspor’un ikinci lig statüsünün korunabilmesi ihtimalini  zayıflatıyor.