Basketbol ikinci ligindeki temsilcimiz Düzce Gençlikspor,ilk yarı 78-63 yenildiği, ligin en güçlü takımlarından  İstanbul Teknik Üniversitesi karşısında, kendi evinde büyük bir seyirci desteği altında  oynadığı zorlu karşılaşmayı 80-73 kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Karşılıklı ataklarla başlayan maçın ilk periyodunda iyi bir oyun sergileyen Düzce Gençlikspor, bu periyodu 14-10 önde tamamladı. İkinci periyotta da etkili oyununu sürdüren ve art arda bulduğu sayılarla izleyicileri coşturan ekibimiz,  aradaki farkı açarak periyodun sonunda 33-25 gibi bir skora imza attı. Üçüncü periyotta aradaki farkı azaltma çabasıyla baskılı bir oyun sergileyen İTÜ aradaki farkı kapatarak bir sayıya kadar indirdi. 46-45 biten üçüncü periyodun ardından başlayan son periyot da iki takımın karşılıklı basketleri ile 66-66 berabere tamamlanınca uzatma dakikalarına geçildi. Uzatma dakikalarında seyircinin de desteğiyle rakibine şans tanımayan Gençlikspor sahadan 80-73 önde ayrıldı.

 

 Maça Harun Erdenay’ın attığı yedi adet üçlük basket damgasını vururken  gençlikspor bu sezon ikinci kez uzatma dakikalarında maç kazandı.