Takımın hafta sonu Trabzona gidip gidemeyeceği halen meçhul. Düzce'nin elindeki en önemli değerlerden biri olan bu takımın ligde kalması için vakit varken harekete geçilmeli yoksa yarın çok geç olabilir.
Düzcespor amatör liglerde mücadele ederken Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin'in girişimleriyle kurulan ilk Başkanı Hasan Hüseyin Kaya'nın ardından Kulüp Başkanılğına seçilen Erdoğan Bıyık ve daha sonra Serkan Tut bugün ise Tolga Numan Taşkın'ın başkanlığını yaptığı Gençlikspor adeta can çekişiyor. Düzce iline basketbolu sevdirmeyi başaran bunun yanı sıra binlerce taraftarı oluşan Gençlikspor son iki yılda sürekli kan kaybetti ve bugün tam anlamıyla dibe vurdu.
Geçtiğimiz sezon yine zor şartlarda mücadele eden kırmızı lacivertliler bu sezon öncesinde yönetim, teknik heyet ve sporcu kadrosu oluşturmakta ekonomik nedenlerden ötürü çok zorlandı.
Zar zor son günlerde kurulan kadroyla lige katıldı başarısız sonuçlar birbirini kovaladı. Teknik heyette oyuncu kadrosunda değişiklikler yapıldı ancak buda yetmedi çünkü sorun ekonomikti. Para yoksa başarıda beklenemezdi. Özellikle sponsor bulunması konusunda sıkıntılar yaşandı ve bulunamadı. Geçmiş yıllara göre salona reklam verenlerin sayısıda azaldı. Başarısız sonuçlarla birlikte trübünler boşalmaya başladı ve adeta geçmiş yıllar mumla aranır oldu.
Bu gün gelinen noktada Düzce'nin spor alanında elinde bir değer var.
Bu değeri kaybedince Düzce çok üzülecek ama bugün bunun farkında değil. Bu değeri korumak için bu günden birşeyler yapmalı.
Takımın hafta sonu şampiyon adaylarından Trabzonspor'la karşılaşmak için Trabzona gitmesi gerekiyor. Ancak yaklaşık 5 bin lirayı bulan yol masfrafı nasıl karşılanacak sorusunun cevabını kimse veremiyor. Para bulunamazsa takım Trabzon'a gidemeyecek ve belkide küme düşecek. Takım düştükten sonra bir takım kurup ikinci lige çıkartmak için yüz milyarlar harcamanız gerekiyor ancak bu gün beş bin lirayı bulamayan Düzce ilinden gelecekte yüz milyarlar beklemek doğru olmaz.