DÜZCE YILLARDIR KAVUŞMAYI BEKLİYOR
Üst liglerde takımı olsun olmasın Türkiye'nin çoğu ili yüksek seyirci kapasiteli ve son teknoloji statlarda donatılırken Düzce, yıllardır modern bir şehir stadyumuna kavuşmayı bekliyor. Her sezon öncesi yapılan onarım-yenileme çalışmaları ile hizmet vermeyi sürdüren 18 Temmuz Şehir Stadyumu'nun artık beklentilere cevap vermediği ortadayken, yeni şehir stadı konusunda verilen sözler hala icraata dökülemedi.

BAŞKAN BAKANLIĞIN KAPISINI ÇALDI

Bu önemli beklenti konusunda seçim sürecinde vaadde bulunan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kalıcı Konutlar Bölgesi'nde 15 bin kişilik modern stadyum projesini hayata geçireceğini açıklamıştı. Geçmişi başarılarla dolu olan Düzcespor başta olmak üzere kulüpler ve taraftarların en büyük isteği olan yeni şehir stadı ile ilgili geçtiğimiz günlerde harekete geçen Başkan Keleş'in Ankara'dan eli boş döndüğü öğrenildi.

BAKAN ÖZLÜ DE KONUYA EL ATTI

Hem 4 yıldır uygulamaya geçemeyen kentsel dönüşümdeki bürokratik engelleri aşmak hem de Düzce'ye büyük bir spor kompleksi kazandırmak için devreye giren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün Gençlik ve Spor Bakanlığı ile anlaşılması amacıyla görüşmelerde bulunduğu şu günlerde Başkan Keleş de bakanlığın kapısını çaldı.
 

BAKAN TEKLİFE SICAK BAKMADI

Kültür Mahallesi'ndeki Eski Sanayi Çarşısı alanında uygulanacak Düzce'nin 2. kentsel dönüşüm projesine 18 Temmuz Stadyumu, Nurettin Zafer Stadı ve diğer spor tesislerinin dahil edilmesi ve şehre bir spor kompleksi kurulması ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara'da bir görüşme gerçekleştiren Başkan Keleş, bir kez daha red cevabı ile karşı karşıya kaldı. Bakan Kılıç'a projeye katmak istediği spor alanlarının yerine yeşil alan yapacağını söyleyen Başkan Mehmet Keleş, bakanı ikna edemedi. Bakan Kılıç'ın bakanlığa ait statlar ile ilgili Başkan Keleş'in teklifine sıcak bakmamasının altında yeşil alan sözünün uygulama aşamasında sekteye uğrayabilme ihtimalini göz önünde bulundurduğu öne sürüldü.

UMUTLAR BAKAN ÖZLÜ'DE...

Kentsel dönüşüm projesini daha geniş bir alana yaymak ve modern stadyum vaadini de yerine getirerek bir taşla iki kuş vurmak isteyen Başkan Keleş'in girişimleri Bakan'dan gelen olumsuz yanıtla sonuçsuz kalırken, Düzce'nin yeni bir şehir stadına kavuşma hayali de suya düşmüş oldu. Şimdi umutlar konuyla bizzat ilgilenen Bakan Özlü'de...