Etkinlik kapsamında Atatürk Anıtı meydanında toplanan protokol üyeleri, amatör ve Milli sporcular ile bando takımı eşliğinde Fatih Caddesi ve Cumhuriyet Caddesinden yürüyüş yaparak şehir merkezinde bulunan parkta bir araya geldi.
 
Törene Gölyaka Belediye Başkanı vekili Avni Şentürk, AK Parti İlçe Başkanı Fazlı Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergin Taştepe, Gölyaka Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İrfan Başar, kurum ve daire müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 


Gölyaka GHSİM İlçe Müdürü İrfan Başar “Türk Spor kamuoyunun kalbi amatör sporlar için çarpmaktadır. Tüm Dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktası amatör spora bu bilinçli yaklaşıyoruz. Amacımız bu tip faaliyetler ile toplumumuzu bir araya getirmek, saygı ve sevgi çerçevesinde etkileşimi oluşturmak ve yetenekli olan sporcularımızı keşfedip büyük turnuvalara hazırlamaktır. Amatör sporla uğraşan ve büyük fedakarlıklar yapan, sporcuları, antrenörleri, kulüp yöneticilerini ve çocuklarını spora gönderen tüm anne-babaları kutluyorum. Amatör Spor Haftası gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tutan en önemli haftalardan biridir. Eğer sağlıklı ve dinç bir gençlik istiyorsak onları iyi yetiştirmeliyiz” dedi.